Den skotska utvecklaren #Realtime Worlds står på ruinens brant. Ansvaret för företaget har lämnats över till ett externt företag, skriver Develop, och om jakten på en ny finansiär inte bär frukt inom kort kommer företaget begäras i konkurs.

Obekräftade uppgifter gör gällande att uppemot 170 anställda fått gå och att ett 50-tal tills vidare sköter onlinespelet #APB. Just APB tycks vara orsaken till företagets problem: det ambitiösa onlineactionspelet har utvecklats i fem års tid, men vid premiären i juli fick det ett blandat mottagande och det sägs att antalet spelare inte alls nådde upp till förväntningarna. Vår recensent var kraftigt mild i sitt omdöme.

Realtime Worlds bildades i Skottland 2002 av folk som tidigare jobbat för #DMA Design, med stilbildare som #Lemmings och en viss serie vid namn #Grand Theft Auto. Förutom APB har studion kodat det första #Crackdown.

Jag spelade betan ungefär två gånger. Två spelomgångar. Det var stelt, tomt, och kontrollen var under all kritik. Så fort man hade synpunkter och förmedlade detta i forumet, skyllde utvecklarna alltid på att det berodde på att de för tillfället stresste... 19/08 Jag är inte förvånad. Spelade betan och sedan köpte jag skiten. Efter mindre än en vecka med kanske 24 timmars gratistid kvar så tröttnade jag. Alla fjortisar satt där med Rocket launchers och försökte hitta exploits genom att hoppa upp på taken i spele... 19/08 Så går det när man släpper skitdåliga spel! 19/08 Som några har nämnt redan så var iden riktigt bra, men tyvär så fanns det också en heldel fel med spelet också, men dom valde att släppa det iaf. Körde betan, samt betala lite efter releasen men tyvär.. Inget som jag tyckte var skoj i längden. 19/08 Detta Men jag tror inte att motorn/spelet var stabilt nog i grunden. Mycket som kändes halvengagerande. Allt från hur man sköt, styrde bilar. Konceptet var bra, men allt runt om kring höll inte. Det var bara samma sak om och om och om och om igen. 18/08 Det var 30 stycken konstigt eftersom jag klickade max 4 ggr på skicka knappen. Det går tyvärr inte att radera dem fort nog så jag har kontaktat FZ för att hjälpa mig ta bort dem. 18/08 Så som Sillage sa.... Dom lyssnade inte + att dom släppte spelet på tok för tidigt 18/08 Grattis, dofilusåkaffe! 26 inlägg med samma mening! 18/08 En smärre underdrift :| 18/08 Är det befogat att säga att det suger NU då? 18/08
Skicka en rättelse