I en intervju med Eurogamer tillbakavisar #Blizzard-chefen Mike Morehaime påståenden om att PC:n är på tillbakagång som spelplattform. Morhaime sällar sig därmed till samma läger som #Valves Gabe Newell som gjorde ett liknande uttalande nyligen.

PC:n är den plattform med den största användarbasen i världen. Det är också plattformen med de bästa marginalerna.

Blizzard är inriktat på spelutveckling till PC med spel som #Diablo III och #StarCraft II under produktion, men Morhaime utesluter inte att företaget kommer att utveckla för konsoler igen.

Det kanske beror på att det är två av det bästa företagen som vet hur man gör spel, det släpps ju en massa skitspel som inte är värt att betala för. Kanske dags att utbilda programmerarna hur man optimerar ett spel så att det inte blir som t ex Gothic... 05/07 Visst konsol är kul men inte så kul att jag skulle börja spela på det hela tiden spelen till konsolen är för dyra. 6-700:- är för mycket. Jag har en ps3 men inte för att spela på utan för att det är multimedia spelare före drar att spela spel på pcn. 05/07 pojken är ute cykla 05/07 @Gogge for President! 04/07 Är jag stark om jag kan lyfta min PC då eller????:| 04/07 Online revenue är alla spel som säljs online, Direct 2 Drive (www.Direct2Drive.com), EA store (http://eastore.ea.com/) (Bioware, Crytek, etc), Blizzard store (http://www.blizzard.com/store/), EBgames (http://www.ebgames.com/downloadnow) (CoD4, GoW, etc)... 04/07 Eftersom en PC kan göra ALLT, precis ALLT, ALLT, ALLT en sketen konsoll klarar av så finns det inga spel som fungerar bättre på konsol än på PC. Och som du själv säger så finns det spel som gör sig bäst på PC. Vet inte hur man kan dra nån annan slutsats... 04/07 Inte konstigt att de kan säga som de gör. Båda har gjort spel som alla erbjudig en stabil produkt och mycket för pengarna i någon form av gratis online egenskaper. Deras spel tillåter ganska tunga modifikationer. Ta bara warcraft 3, battle.net custom... 04/07 Ops!:P Sims = Toppspel för kvinns:heart: CS = Toppspel för...hmm?:$ 04/07 Bara 2 av de där spelen som man kan vara iallafall 99% säker på att de blir bra. Diablo 3 och Starcraft 2... resten glöms snabbt bort efter att man spelat igenom dem en gång. =/ Fast Sims 3 lär bli det som säljer flest exemplar. xD 04/07
Skicka en rättelse