Logiskt nog är en stad större än en ö som huserar ett mentalsjukhus. Fem gånger större bekräftar Batman: Arkham Citys spelregissör Sefton Hill.

Om du undrat hur mycket lekutrymme du får när Batman huseras i Arkham City istället för på Arkham Island är det dags att få svar på tal. Sefton Hill berättar i en intervju med GameSpot att världen i #Batman: Arkham City är fem gånger så stor som den i #Batman: Arkham Asylum.

- Arkham City är ungefär fem gånger större än Arkham Island, men vårt huvudsakliga uppsåt var aldrig att skapa en större spelvärld bara för sakens skull.

Sefton förklarar bland annat grundläggande skillnader mellan nykomligen och föregångaren:

- I Batman: Arkham Asylum fokuserade vi verkligen på att skapa en intensiv och tryckande termostat-atmosfär genom att låsa in Batman i mentalsjukhuset och låta Jokern vrida upp värmen. I Arkham City vill vi istället ta den attityden till nästa nivå så vi skapade en upplevelse där spelare kommer ha en enorm frihet när det kommer till att ta sig fram i staden, samtidigt som de kommer känna den extrema pressen från utmaningarna de ställs inför.

Även om världen är stor handlar det inte om en öppenvärlds-upplevelse, men kommer inte heller hålla din hand säkert över vägen. Säkert som det definitivt inte kommer bli med ärkeuslingar som Hugo Strange, Two-Face och Jokern som envisa motståndare.

Ett släpp är att vänta senare i år till Windows, Xbox 360 och Playstation 3.

Skicka en rättelse