"Om jag spelar ett spel med DRM... märker jag av det? Inte direkt", hävdar utvecklarna.

#Crysis 2-skaparna #Crytek försvarar användandet av DRM i sina produkter. Utvecklarna själva hävdar att DRM-skyddet "oftast inte inte märks alls" för de spelare som skaffar sina pc-spel på laglig väg.

– Jag vet att det finns många negativa känslor kring DRM. Men jag menar, vad ska vi göra? Gärningarna hos några få skapar ett möjligtvis milt besvär för de andra, säger executive producer Nathan Camarillo.

– Om jag spelar ett spel med DRM, märker jag av något? Inte direkt. Jag vet bara att det är nåt som händer, men det påverkar inte min spelupplevelse.

Crysis 2 nyttjar inte Electronic Arts Online Pass. En nästintill färdig version av spelet, som släpps i övermorgon, läckte ut för över en månad sedan.

Hur bra – eller obra – Crysis 2 är läser du här på FZ klockan 18.00 i afton.

Ni som klagar på DRM är väl medvetna om att ALL möjlig typ av skydd innebär DRM? Själv accepterar jag (och stödjer) DRM som Impulse där man måste registrera spelet och använda programmet för att ladda ner uppdateringar. Så onlineaktivering och liknande... 24/03 Allt detta gnällande på att det piratas på PC och det läks väldigt ofta ut gör mig less, fan det piratas lika mycket på xbox 360 och vissa spel kommer bra mycket lägre före release datum och även före pc versionen om sådan existerar, jag vet inte riktig... 23/03 De flesta konsollspelen kommer inte upp i de siffrorna heller, det är 11 spel som sålt 3 miljoner eller fler exemplar på 360 (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_Xbox_360_video_games). Motsvarande är 31 stycken för PC (http://en.wikipedia.... 23/03 Precis, 3 miljoner sålda ex det är jäkligt bra försäljnings siffror. De flesta PC spel kommer inte upp i den mängden(då menar jag "riktiga" spel). 22/03 3 miljoner sålda ex? Det kallar inte jag dåligt direkt. 22/03 @MrLonghair Blinda? jag vet inte om du märkte det men Crysis sålde inte så värst bra och det fildelades, om inte jag minns fel, ännu flitigare än det såldes. :-/ 22/03 Det blir långfinger-salut och pirattankning för min del. Köper spel utan internet-aktivering som Assassins Creed Brotherhood (ja, det går att köra kampanjen utan att aktivera först) och The Sims Medieval. 22/03 Men ni glömmer att det nästan aldrig går att köra online ordentligt på ett piratat spel.... Så många som vill lira utan problem köper det nog Tror för övrigt ni laddar hela bunten ;) efter som ni gnäller på "DRM som förpestar datorn" typ starforce eller... 22/03 Finns det någon anledning till DRM? Finns ju spel som släpps utan DRM och finns spel där dom tar bort DRM en stund efter release och från vad jag sett så säljer dom spelen ändå bra. Men det är väl helt upp till Crytek om dom vill slösa pengar på tredjep... 22/03 jag vill inte heller ha nå skitware med i spel som jag köper... 22/03
Skicka en rättelse