Hugade spekulanter fick vänta länge på det ambitiösa polisdramat #L.A. Noire, som släpptes i fredags - men avtäcktes redan 2004. En av huvudanledningarna till att #Team Bondi tagit så god tid på sig är att deras hyllade alster nyttjar så kallad Motion Scan-teknologi för att visa detaljerade ansiktsuttryck och miner. Över 400 skådespelares nunor har filmats från flera olika vinklar och införlivats i spelmotorn.

Nästa spel från #Rockstar-gunstlingarna kommer dock att bli en snabbare affär. Spelföretagets chef Brendan McNamara säger nämligen till Gamerlive.tv att man äntligen fått upp farten, och att nästa steg för att ta sig ut ur Uncanny Valley blir att fånga hela kroppar.

– Vi har utvecklat många verktyg för att kunna göra den här sortens spel, så jag tror att den aspekten av det hela kommer att kräva mindre tid. Själva författandet kan man inte göra särskilt mycket snabbare. Vi kan göra det [spelet] på mindre än fem år, men nu har vi börjat jobba på en teknologi för att fånga hela kroppens rörelser också. Det kommer att bli riktigt häftigt, säger Brendan.