Rockstars bundsförvanter siktar på helkropps-motion-capture i nästa spel.

Hugade spekulanter fick vänta länge på det ambitiösa polisdramat #L.A. Noire, som släpptes i fredags - men avtäcktes redan 2004. En av huvudanledningarna till att #Team Bondi tagit så god tid på sig är att deras hyllade alster nyttjar så kallad Motion Scan-teknologi för att visa detaljerade ansiktsuttryck och miner. Över 400 skådespelares nunor har filmats från flera olika vinklar och införlivats i spelmotorn.

Nästa spel från #Rockstar-gunstlingarna kommer dock att bli en snabbare affär. Spelföretagets chef Brendan McNamara säger nämligen till Gamerlive.tv att man äntligen fått upp farten, och att nästa steg för att ta sig ut ur Uncanny Valley blir att fånga hela kroppar.

– Vi har utvecklat många verktyg för att kunna göra den här sortens spel, så jag tror att den aspekten av det hela kommer att kräva mindre tid. Själva författandet kan man inte göra särskilt mycket snabbare. Vi kan göra det [spelet] på mindre än fem år, men nu har vi börjat jobba på en teknologi för att fånga hela kroppens rörelser också. Det kommer att bli riktigt häftigt, säger Brendan.

http://tuliodibao.files.wordpress.com/2011/02/forever-alone.jpg Jag kan bli din kompis..... 25/05 Maila Team Bondi och tipsa! "L.A. Noire DLC: The Nosepoking" - kan bli en hit! 24/05 Och så har vi den där lilla skillnaden i "interaktivitet" (knapptryckningar för att spela FMV-klippet vidare räknas inte, hehe...) Grymt bra spel. Med så pass naturtrogna ansikten så vore det skoj om man till exempel kunde peta sig i näsan också. Det... 24/05 Satt fredag lördag och söndag och spelade detta spel, körde klart storyn kl 01 00 idag, var en mycket härlig upplevelse, vissa klagar på slutet, men jag tycker att det dög, det var kanske inte episkt, men det var bra. 23/05 Njää, inte precis. Jag är av typen som inte har så många vänner (gör inte mig något eftersom jag är mer av den ensamma typen), men Team Bondi har ju sagt att de är intresserade i en PC version någon gång framöver. Det är inget planerat eller bestämt,... 23/05 Du måste väl ändå ha någon kompis som har det som du kan sitta hos och spela lite !? 23/05 Dom får gärna göra fallen lite svårare i 2:an, tycker många av dom känns på tok för lätta. 23/05 Men då försvinner ju inlevelsen när man switchar mellan "gameplay" (3D) och "cutscenes" (FMV)? :D 23/05 Hmmm.... om de nu ska scanna in hela skådespelare och göra om till datagubbar kan de väl lika gärna filma hela skiten med vanliga videokameror och göra till spel sen? FMV var ju populärt redan på 90-talet :D 23/05 Hade tappat hoppet helt men baaaam så kom postbilen körandes! Ska städa klart huset och sen blir det lira lira lira! :D Tror jag fick The Witcher 2 också ... fick iaf en notis om att jag har ett paket att hämta hos posten! Håller tummarna! :) 23/05
Skicka en rättelse