Ännu ett cyniskt försök att klämma lite stålar ur en döende franchise? Nej minsann, Battlefield visar sig i högsta grad vara vital när draktänderna blottas.

#Dragon's Teeth är den fjärde expansionen till #Battlefield 4. Den fjärde! Och det är inte utan att jag bävar inför uppgiften att sätta betyg på den. För även om jag älskar serien kändes fyran stundtals som en lite snyggare, glansigare och skränigare version av trean. Fast givetvis spelade jag den ändå, och lika självklart fastnade jag för de många unlocksen och mängderna av vapen som fanns att upptäcka, älska och ömt vårda med en silkesnäsduk mellan matcherna. Vänta, var var jag? Jag blev visst lite distraherad...

Allt fokus på fotsoldaterna i fjärde miniexpansionen.

Dragon's Teeth är en expansion med fyra kartor längs kusten i Asien, en handfull nya vapen och – noll nya fordon. Här ligger fokus på de små killarna, infanteristerna, som gör allt jobbet. Direkt när jag kastar mig in i en match ställs jag inför ett enormt torg med en gyllene staty som jag måste ta mig över för att ta nästa flagga i nya spelläget Chain Link. Det är som Conquest, men punkterna måste länkas samman för att du ska kunna ta dem, vilket leder till ny slags taktik. Tyvärr urartar det till en obarmhärtig slakt på det förlorande laget när någon får övertaget, vilket är tråkigt. Men när det är som bäst böljar Chain Link fram och tillbaka som en berusad valross och det finns gott om tillfällen att flankera eller smyga sig på motståndarna bakifrån om du tänker efter.

R.A.W.R. heter den radiostyrda roboten som löser problem medelst maskingevär.

De nya kartorna är infantericentrerade, men ändå långt ifrån små. Ibland saknar jag fordonen som här representeras av ett par ynka fyrhjulingar och så en ny radiostyrd robot. Fördelen med det är att avstånden blir långa, vapnen kräver precision och en support-soldat som skjuter nedhållande eld för första gången i spelseriens historia är en värdefull del av gruppen. Gissa vilken klass jag föredrar att spela? Trots att jag kanske lämnade kvar min allra största entusiasm för Battlefield någonstans i treans öknar sitter jag ändå långt in på småtimmarna och låter blyet hagla över avlägsna fiender, medan mina kamrater rycker fram och drar ner brallorna på dem. Just där och då kan jag inte låta bli att älska Battlefield 4, även om kärleken inte är okomplicerad.

Fotnot: Recensionen avser pc-versionen.

Kartorna är i princip kopior på MW2-kartorna. Inte välkommet. De nya pistolerna var det enda vettiga i senaste tillägget. 25/07 Tycker dom nya banorna är ganska brutna! Samtliga kartor kan man på gott avstånd liga och prickskjuta rakt in i spawn, så jag skulle vilja påstå att där tänkte man inte till riktigt! Annars är det fina banor förutom att man som vanligt måste hoppa över... 24/07 Är inget fan, men har kul iaf. Det enda irritationsmomenten är att man inte kan sluta tänka på hur bra det hade varit om spelare var mer organiserade som i planetside 2 eller liknande. Och att man tenderar att dö innan man får hitmarkers ibland (nätkod)... 23/07 Ett utmärkt sätt att ta bort snajpers utan att sticka fram/ut hakan alltför långt! 23/07 Speciellt Garden är riktigt bra som support för att hjälpa till vid flaggorna, man når oftast två flaggor eller området nära dem på den banan :) Sen är väl transportfordonet Amtrac ny? Jag har iaf aldrig sett den förut eller kört den! Tycker spelet blir... 23/07 De nya kartorna är helt perfekta för att använda mortarn. Testa, hur kul som helst. 23/07 - Det stod i texten i slutet av trailern. 22/07 Tack FZ för att ni skrev att releasedatumet endast gällde Premium kunder. TACK! Nu slapp jag ju leta på Origin i onödan..... 22/07 Jaha, så det blev några fler små kartor i alla fall. :( Jag hade hoppats på stora, som de var från början i BF4. Men det var snygga och roliga banor. :) 22/07 Det är nog svårt att skriva en mer intetsägande "recension". 22/07
Skicka en rättelse