Efter att i ett par dagar ha iakttagit mina simmars beteende märks det hur unikt det verkligen är, beroende på vad du valde för attribut. Sebastian övergav snart arbetandet för ett liv i tv-soffan, medan Mai spenderade dagarna med att städa, laga mat och glida runt i samhället. Eftersom Mais matlagningsfärdigheter var tämligen oslipade hände det dock en smärre katastrof under spelets fjärde dag - spisen fattade eld!

Snål som jag är hade jag varken köpt telefon eller brandlarm till mina simmar och eftersom det inte gick att köpa nya grejer medan det brann spred sig paniken snabbt hemma i hushållet. Mai svimmar mitt i köket, Sebastian kissar på sig. Efter en stund fattar dock våra hjältar mod och börjar släcka elden, men inte förrän den ödelagt ungefär halva huset. Trötta, sura och smutsiga faller paret sedan ihop på golvet och sover eftersom sängen brunnit ner och pengarna är slut. De första dagarna i The Sims 3 är avklarade!

Skjuter mitt i prick

Den definitiva versionen av The Sims

Om vi för en stund bortser ifrån de helgalna händelser som är vardagsmat i The Sims 3 kan vi konstatera att den är den definitiva versionen av spelet. The Sims 3 erbjuder nästan allt från föregångarna, och jämfört med originalsläppen av The Sims 1 och 2 är det en markant förbättring vi snackar om. Simmarnas AI är visserligen fortfarande tveksam emellanåt och ibland händer det dessvärre att de kan ta otroligt korkade eller ologiska beslut.

En sak som oftast inte får tillräckligt med beröm är det helt superba jobb EA gör med lokaliseringen av spelet. All text går att få på svenska och den klockrena översättningen andas kvalité precis som i föregångarna. Alltifrån presentationen till den mysiga musiken och simmarnas karaktäristiska Sims-språk är av toppklass och det är omöjligt att inte le när man spelar ett så här inbjudande, lekfullt och trivsamt spel. Livsmålen, karriären, familjen och den levande, sömlösa staden ser dessutom alltid till att det finns något nytt att göra, se och upptäcka.

The Sims 3 faller aldrig in i vardagsrutiner på samma sätt som föregångarna, den dynamiska världen håller det hela tiden fräscht. Ett stort plus också för att utvecklarna tänkt på att inte göra spelet för krävande, så att nästan alla kan vara med och spela. Samtidigt stör man sig inte heller på den medvetet förenklade tekniken, då fantastisk design och ren spelglädje döljer de flesta skavanker.

The Sims 3 är inte problemfritt, men spelets alla förtjänster täcker mer än väl upp för de mindra bra sidorna. Det osar helt enkelt kvalité rakt igenom och borde vara ett självklart köp oavsett om du är casual eller hardcore - här finns något att hämta för alla smaker. Ifall du stått över The Sims tidigare så är det dags att tänka om - för när EA spänner musklerna så slår de till med ett livsäventyr som mycket väl kan vara årets pc-spel alla kategorier.