Det var högtidsstund i Stockholmsförorten Hökarängen. John Williams trumpeter ljöd ur tjocktevens klena ljudsystem och framför den utåtbuktande skärmen satt ett helt gäng småpaltar som redan kivades om vem som skulle vara Luke Skywalker. Ingen av oss läste tillräckligt bra för att hänga med i undertexterna så mamma översatte dialogerna löpande och förställde rösten för att låta som Darth Vader, Obi-Wan och C3P0. Magin som uppstod i det där lilla vardagsrummet med 80-talsbruna plyschmöbler kommer att följa mig resten av livet.

Jag gissar att du känner likadant. Att George Lucas rymdsaga har en särskild plats i ditt hjärta, trots att han genom åren gjort sitt bästa för att förvandla det nostalgiska skimret till smog. Det känns som att Yoda skulle ha något smart och icke grammatiskt korrekt att säga om minnenas förmåga att förbli obefläckade.

Om jag arbetade på Dice skulle jag vara livrädd. Tänk att invadera det där speciella utrymmet. Stället där vi lagrar doften av farmors nybakade bullar, första vinsten med knattelaget och premiären för kampen mellan Jedi och Sith. För så starkt känner många för Star Wars, inklusive jag själv. Vi som otaliga gånger förbannat den långörade idioten vi inte nämner vid namn och skymfen som är George Lucas “förbättrade versioner”. Lyckligt ovetande köade vi i dygn för att få premiärbiljetter till The Phantom Menace. Battlefield-anhängare kan vara smått fanatiska men det är ingenting mot Star Wars-älskare.

Jag tror att nervositeten har varit bra för studion. För första gången på många år har de blivit tvingade att tänka utanför Battlefield-boxen. Jag har heller inte kunnat släppa det designern Niklas Fegraeus sa i vår intervju med honom för några veckor sedan. Att “Star Wars ska vara tillgängligt”, något som står i rak kontrast mot vad Battlefield-publiken kräver. Det är faktiskt befriande att inte behöva kråla på marken genom buskage, låsa upp bättre vapen och ta allt så himla allvarligt. Det dröjer inte många matcher innan jag skönjer en lekfullhet jag inte upplevt i en Dice-titel sedan Bad Company-spelen.