Ett gamerinriktat golvskydd som tål spill och håller stolen på plats.

Introduktion och första intryck

När jag fick hem den här mattan och la den på golvet var jag lite kluven. Jag funderade länge över vad den ska vara bra för och om det faktiskt är en pryl som folk köper och har hemma. Efter att ha lagt ut den på golvet, känt lite på den och fått använda den ett tag ändrade jag min uppfattning ganska fort. Snabbt gick jag ut på nätet för att se vad för olika typer av “Florpads”, eller liknande mattor det finns för ett potentiellt eget köp och till min förvåning hittade jag ingenting. För mig låter det som en självklar och enkel idé. Skapa en matta för gamers som ser lite häftig ut, gör den stryktålig och se till att den samtidigt skyddar golvet. Svårare än så bör det ju inte vara tänkte jag men intressant nog är Florpad den enda i sitt slag i vad den faktiskt lyckas åstadkomma.

Mattor som man kan ha under sina stolar finns i multum, men många gånger finns problem som att stolen glider iväg, hjulen fastnar i mattan, de är inte särskilt sköna att ha fötterna på och de passar inte in i ett rum rent estetiskt. Flera av dem är bara en större plastbit och som nämnts är det inget som ser snyggt ut i rummet eller kontoret. Från egna erfarenheter orsakar mattan fler problem än den löser.

Idén till produkten kom till när grundarna sökte sig efter en bra matta som inte hade alla dessa problem och som man samtidigt lätt kunde rengöra om det skulle behövas. Tråkigt nog fanns det tyvärr inte något bra alternativ men istället för att vara besvikna tog de saken i egna händer och gav oss Florpad.

Vid första anblick ser den ut som en stor musmatta, vilket faktiskt inte är jättelångt från sanningen. En Florpad använder liknande material som vissa musmattor men med en egen stil likt "Neopren" som ger oss vad vi ser på bilderna. Den ligger bra på golvet och ger ett bättre stolgrepp så att stolen inte rullar runt, utom när du vill det. I samma veva skyddar den golvet på ett mycket bra sätt så man slipper repor. Florpaden är också skön att ha fötterna på, och har man ett kallt golv slipper man även att de blir kalla. Kort och gott en matta anpassad för att kunna ha en rullande stol på, och rengöringsvänlig om olyckan är framme.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Riktigt kul att läsa :) 13/11 Samma här. Köpte den med monstermotivet på, frugan gillade den också :) 13/11 På tal om spill vid datorn: https://www.ikea.com/PIAimages/15449_PE082139_S5.JPG Själv kör jag denna träbricka från IKEA: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/06410406/ 79 kr och då kan man ha den på ett bord bredvid datorn eller att man har dato... 12/11 Ser intressant ut, men 4 mm är lite väl tjockt för en golvskyddsmatta. Jag måste ha min delvis inskjutet under skrivbordet så med denna skulle allt börja luta. 12/11 Kul att höra :D Personligen skulle jag inte säga att det är trögt nog för att vara jobbigt. I mitt test så kände jag att det var nästan en perfekt balans med att vara stadig så man inte rullar runt utan att man vill, men är man väl vill rulla så kan man... 12/11 Eeuuuww 12/11 @uberpwnage2.0: Jo absolut, det som dödade produkten för mig var att det är trögare att rulla stolen, det skulle bli ett irritationsmoment speciellt för mig som tenderar att röra på mig en del, har trådlöst headset så jag brukar springa iväg och göra... 12/11 Jag har köpt en baserad på denna recension, gillar den! 12/11 Just därför det är bra att olika personer får testa samma pryl ;) I helhet skulle jag säga att produkten är bra för vad den gör men sedan finns det folk som klarar sig med andra enklare varianter som IKEA's egena golvskydd som folk pratat om här på FZ... 12/11 Jag läste samma på SweClockers och min uppfattning är att produkten är dålig. 12/11