Recensioner

Här hittar du våra senaste recensioner!

0

Project Earth

Ännu en gång har ett nytt strategispel halkat ut i verkligheten. Denna gången är det speltillverkaren Lemon Interactive som söker sin lycka på spelmarknaden.
Spelet heter Project Earth och är ett rymdbeläget realtidsstrategispel med liknelser från stora titlar som Homeworld och Conquest: Frontier Wars, frågan är nu bara om det kan leva upp till dessa förebilder.

0

Frontline Attack

2:a världskriget verkar vara på tapeten just nu. Eidos vill inte vara sämre och följer trenden med Frontline Attack - ett realtidsstrategispel där du tar rollen som befälhavare över de Allierade eller Axelmakterna i krigets Europa.

0

K.Hawk - Survival Instinct

Varje år ser man ett stort antal spel som försvinner lika snabbt som de dyker upp. De har haft dålig publicitet och det är bara under några veckor, när recensionerna dyker upp lite här och var, som det talas om dem. Ofta beror detta på att det antingen handlar om lågbudgetspel som bygger på existerande teknologi, eller helt enkelt så är spelen inte bra nog för att få plats i media. Därför blev jag glatt överraskad när K.Hawk faktiskt verkade vara riktigt välgjort. Namnet kommer från huvudkaraktären och Navy Seals-piloten Kitty Hawk som blir strandsatt på en fientlig ö och måste ta sig därifrån levande (därav namnet).

0

Age of Mythology

Precis när krutröken lagt sig över de gamla aztekruinerna sen den förra expansionen till Age of Empires så släpper Ensamble studios ett helt nytt spel i samma genre. Men denna gång är det inte spanjorer och inka indianer som vi ska kriga mot, utan här dyker vi in i de gamla mytologierna och får smaka på antikens mysteriska värld.

0

NHL 2003

Det är återigen den tid på året då skadeglada existenser kan ses småflina åt glasögonbärare som vid inträde i tempererade lokaler tillfälligtvis förlorar synen när brillorna immar igen. Om inte frostnätterna räcker som bevis på att sommaren är slut är det bara att ta en titt på spelutbudet. Lika säkert som att reklamfinansierade tv-kanaler snart marknadsför allehanda produkter med Kristi födelse som argument, lika säkert dyker EA Sports senaste inkarnation av virtuell nordamerikansk elithockey upp. NHL 2003 bevisar sålunda att hösten är kommen. Igen.

0

Team Factor

Ända sedan Counter-Strike kom ut som en modifikation till Half-Life för ett par år sedan så har otaliga försök gjorts i att efterhärma spelet och dess omåttliga framgång. Många spel har försökt och misslyckats, men Team Factor säger sig ha det som kan slå konkurrenterna.

0

No One Lives Forever 2

Tänk dig superhemliga agenter, multinationella terroristorganisationer, stilfulla karaktärer, fruktansvärda hemliga vapen och skrupelfria bossar som vill ha världsherravälde. Då borde du tänka på James Bond. Tänk istället på en kraftig skotte i kilt, ettriga dvärgar, 60/70-tals stämning, diverse knäppa underhuggare och en ännu knäppare ledare. I så fall borde du tänka på Austin Powers. Men istället skulle du kunna tänka på Kate Archer (jag lovar, nu är det slut på allt tänkande). Hon är nämligen huvudpersonen i Monolith Studios agentfilms liknande spel No One Lives Forever 2; en lyckad blandning av spänningen i James Bond och humorn i Austin Powers.

0

The Thing

Om ens spelande drivs av lusten att slaska runt i blodiga shooters är utbudet tillfredsställande. För den som föredrar ren och skär skräck finns färre titlar att välja mellan, med Aliens versus Predator 2 som det senaste riktigt starka inslaget. Med The Thing försöker Computer Artworks föra stafettpinnen vidare i ett spel som definitivt gör skäl för åldersgränsen. Frågan är bara om du vågar ta dig igenom det och, förstås, om det är värt ett försök.

0

Syberia

Det är inte resans mål som är det viktiga, det är vägen dit. En gammal sanning som biter sig fast efter att ha spelat Syberia - ett av årets mest annorlunda spel. Gamle äventyrsräven Phat besöker ett Europa vid sidan av de vanliga järnvägslinjerna, där tiden inte bara stått stilla utan till och gått sin egen väg...

2

Hitman 2: Silent Assassin

Det är en varm dag under solen på den italienska ön Sicilien och när budpojken kommer gående genom träporten i villans yttre mur så lägger ingen förutom de kostymklädda vakterna märke till honom. Allt eftersom han släpar sig själv upp mot köksingången följer vakterna honom fullkomligt intresselöst med blicken. Detta blir troligtvis deras största misstag.