Recensioner

Här hittar du våra senaste recensioner!

0

Combat Flight Simulator 3

Då var det dags igen, en ny flygsimulator från Microsoft med det finurliga namnet Microsoft Combat Flight Simulator 3. I ettan som kom för några år sedan slogs tyskar och allierade över Europa, i tvåan var det japanerna som fick på nöten av amerikanarna. Denna gång är vi tillbaka över Europa igen och med samma gamla visa, tyskar mot allierade.

0

Aliens versus Predator 2: Primal Hunt

Den intergalaktiska trekampen mellan utomjordiska reptiler, marinsoldater och högteknologiska rovdjur tar ännu ett steg i och med att Aliens versus Predator 2 ynglar av sig. Expansionen heter Primal Hunt och i likhet med föregångarna bär den på förhoppningen att få lättskrämda individer att konsumera lugnande medel som smågodis. Personer med starkare psyke nöjer sig med ett mer monetärt orienterat spörsmål: är den värd pengarna?

0

Unreal Tournament 2003

Efter massor av förseningar, uteblivna demo, läckta beta-versioner och en uppsjö av förhandstittar världen över, är det äntligen dags för Unreal Tournament 2003 (UT 2003) att göra entré på spelmarknaden. Är spelet verkligen så bra som alla hoppats på eller har väntan varit förgäves?

0

Conflict: Desert Storm

Drygt tio år efter Gulfkriget, då Saddam Hussein fick på nöten efter att försökt få en strandtomt modell större vid Persiska viken, skramlas det återigen med vapen nere i Irak. Conflict: Desert Storm kunde därför inte komma mera lägligt. Postman Phat återupplivar gamla lumparminnen med polarna i pansarskyttet.

0

Bandits: Phoenix Rising

Olja och metall - två av industrialismens viktigaste produkter. Jakten på dem har under hundratals år lett till konflikter länder emellan. Men trots att industrisamhället så sakteliga börjar ersättas av något annat så är de fortfarande lika viktiga. Och likadant blir det i framtiden, åtminstone enligt Bandits: Phoenix Rising. Svenska Grin har utvecklat en framtida bilshooter där kampen för överlevnad stavas gasen i botten och där fingret aldrig lämnar avtryckaren.

1

Battlefield 1942

Svenska Digital Illusions hade siktet högt ställt när de började skissa på sitt ambitiösa multiplayerspel Battlefield 1942 för lite drygt två år sedan. Nu är det äntligen klart och det håller på att ta spelvärlden med storm. Frågan är - lyckas det övertyga Quas?

0

Operation Flashpoint: Resistance

Efter flera års krigande i en specialstyrka har Victor Troska bosatt sig i en enslig kåk på den självständiga ön Novoga. Där gör han sånt som pensionerade stridstuppar brukar göra: jobbar, sover och läser Guns & Ammo. Han är trött på våldet och har för avsikt att odla ett civilt och städat liv. Planerna går emellertid om intet då ön invaderas av Sovjet-trupper som snabbt tar kontrollen. Ockupationsmakten terroriserar befolkningen och gerillan försöker på alla sätt övertala Troska att bidra med sin kunskap och ta befäl över gröngölingarna. Inledningsvis vägrar han men hamnar så småningom i en situation där han inte har något val. Kriget kan börja.

0

Sudden Strike 2

Idag är realtidsstrategi, i sällskap med FPS-spelen, en av de största genrerna i spelbranschen. Några få titlar från de stora utvecklarna ligger i topp, tätt följda av en mängd kopior med vitt skild kvalitet. Därför är det en trevlig omväxling när en av kopiorna väljer att inte gå i de storas fotspår utan istället försöker sig på något nytt. När Sudden Strike kom i slutet på år 2000 var det just något nytt, som blandade realism med bra spelkänsla i den något sällan valda miljön andra världskriget. Sudden Strike 2 spelar vidare på samma tema, men är med sin föregångare fortfarande ganska unika.

0

Industry Giant 2

Har vi alla inte velat bli en ny Bill Gates med ett mångmiljardföretag som dominerar marknaden? Nej, kanske inte alla, men de flesta som vill får aldrig heller chansen. Istället får vi nöja oss med att under några timmar bli virtuell företagspamp med hjälp av någon av marknadens företagssimulatorer. Quas rättar till slipsen och tar sig an Jowoods senaste spel; Industry Giant 2.

0

Prisoner of War

Vad får man om man tar Metal Gear Solid, blandar det med Hidden & Dangerous och plockar ut allt våldsamt innehåll? Resultatet blir spelet Prisoner Of War (POW från och med nu) som vi kommer att titta närmare på i den här recensionen.