Tester

Här hittar du våra senaste tester inom spel, hårdvara och tillbehör!

0

Blitzkrieg II

Blitzkrieg blev av olika anledningar snabbt en av mina egna favoriter i djungeln av strategispel med andra världskrigs-tema. Det var en välmixad blandning av realism och action där man hade bra kontroll över sina soldater. Serien, som än så länge faktiskt bara består av originalet, har fått ett flertal expansioner. Nu är det dock den riktiga tvåan i serien som är uppe på tapeten. Frågan är om det verkligen lyckas ta ett ordentligt kliv åt något håll jämfört med de mer likformiga expansionerna.

0

Ulti-mat Add 'n Slide

Musmatteutvecklarna Ulti-Mat i Finland har släppt en ny produkt med det talande namnet Add 'n Slide - ett paket innehållande tio små teflonknoppar att placera på undersidan av musen. Effekten skall bli samma som med traditionella "skates" - bättre glid - men extra positiva effekter såsom bättre hållbarhet och tystare musrörelser. Håller produkten måttet?

0

Codename Panzers: Phase Two

Andra världskriget har alltid i spelsammanhang varit ett populärt tema. De fiktiva hjältedåden, inflikade i den bistra verkligheten, avlöser varandra och många är de spel som låter spelaren välja sida i kampen mellan giganterna. FZ har spanat in Codename Panzers: Phase Two, det senaste i andra världskrigsstrategi.

0

NHL Eastside Hockey Manager 2005

Strålande sol, 30 grader i skuggan och högsommar. Nerdragna persienner, fläkten på max och ett datorspel där man uteslutande sysslar med ishockey. Någonstans stämmer inte ekvationen, men det var inget som hindrade mig från att sätta klorna i NHL Eastside Hockey Manager 2005 (EHM05) mitt i sommarvärmen. Sportstrategispel av den här typen har alltid roat mig och jag har länge varit ett fan av Sports Interactives Championship Manager- och Football Manager-spel.

0

Medal of Honor: European Assault

När det första spelet i Medal of Honor-serien såg dagens ljus 1999 till Playstation och tre år senare till PC hyllades det inte bara av en enig kritikerkår utan även av spelare världen över. Medal of Honor blev en försäljningssuccé och föga överraskande har det sedan släppts en ansenlig mängd expansioner och uppföljare som alltid hamnat högt upp på topplistor. Detta trots att många av dem inte har fått ett lika varmt mottagande som originalet. Det senaste spelet i serien har undernamnet European Assault och försöker inte bara bjuda på den kvalitet vi vant oss vid utan även en del nyheter som kan ge spelserien ny luft under sin vingar.

0

AudioFX Force Feedback Gaming Headset

I en spännande tid då allt fler spel har inbyggt stöd för röstkommunikation och onlinetillvaron präglas av samarbete mellan människor som sitter mil ifrån varandra börjar headsets bli standardutrustning även för de som inte spelar ”twentyfourseven”. Det märks inte minst på att företag som tidigare främst sysslat med annan kringutrustning börjar släppa öronintima högtalare och idag kan du till och med bära runt ett komplett surroundsystem på huvudet utan att bryta på österrikiska och ha ett svårstavat efternamn.

0

Star Wars Galaxies: Jump to Lightspeed

Det är nu nästan två år sedan Star Wars Galaxies släpptes och det är med expansionen Jump to Lightspeed som SWG äntligen får leva upp till sin fulla potential. JtL ger dig som inbiten gamer äntligen möjligheten att få flyga alla de rymdskepp vi bekantat oss med genom Star Wars-filmerna. Frågan du kanske ställer dig är hur detta faller samman med SWG och i vilken mån spelet lämpar sig för nya användare.

0

eDimensional 3d Glasses

Rummet är rensat, mina fiender ligger på golvet i snyggt staplade högar tack vare fysikens nu digitala lagar men istället för att fortsätta min hämndresa står jag och stirrar på en bordslampa. Det är inte den snyggaste modellen jag sett i mitt gamerliv men ändå fascinerar den mig enormt, för första gången har ett så enkelt objekt fått liv. Istället för att vara en utsmyckning tar den över hela rummet och det tar flera minuter innan jag kan slita mig. Välkommen in en värld i tre dimensioner mässar den i mitt sinne.

0

Batman Begins

Batman, en av de klassiska superhjältarna, är tillbaka med både ny attityd och kostym. Filmen Batman Begins som har premiär i slutet av juli här i Sverige ska enligt filmmakarna själva visa upp läderlappen som en annorlunda hjälte än den traditionellt felfria person som vi vant oss vid genom åren. Även om du måste vänta en månad på att få se filmen på en biograf nära dig så kan du dock redan nu få en dos av den nya Batman i spelversionen av filmen som nu släppts till alla format du kan tänka dig. Men lever spelet med denna renoverade hjälte upp till förväntningarna eller är det bara ännu ett i raden av halvdana spel som bygger på en storfilm?

2

Battlefield 2

Svensk speltillverkning är en internationell stormakt. Företag som Starbreeze och Massive Entertainment är med och tampas om köpare världen runt. Battlefield 1942 slog dock ner som en bomb och efter det är Digital Illusions namnet på alla onlinesoldaters läppar. Att Battlefield 2 kommer bli en försäljningsframgång råder det inga tvivel om, men frågan är om de förtjänar den kommande framgången?