Det är inte bara [[Wii]] som ser ut att bli [n=16151 dyrare än väntat] - även #Microsofts kommande [[operativsystem]] [[Windows Vista]] verkar bli en ekonomiskt svettig historia för den som är i färd med att uppgradera sin dator. Som första svenska återförsäljare har företaget Dustin prissatt de sammanlagt fyra olika utgåvorna. Beroende på version kostar en fristående licens från 2495 kronor ("Home Basic") till 4955 kronor ("Ultimate"). Den som redan har en befintlig Windows-licens kommer undan något billigare - motsvarande uppgraderingar kostar 1295 respektive 3245 kronor.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Windows_Vista/Vista_5308_Desktop.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
Windows VistaMicrosoft har - om än i förtäckta ordalag - förklarat att pc-spel är ett område man tidigare förbisett. Med Vista är det därför tänkt att man skall flytta fram positionerna genom [[Xbox Live]]-liknande funktionalitet, kvalitetssäkringen [[Games for Windows]] och spelgränssnittet [[DirectX | DirectX 10]]. Det finns med andra ord goda skäl att anta att den som vill hålla sig ajour med spelbranschen förr eller senare själv kommer att överväga en uppgradering till Vista.

?

Vad tycker du? Är prisnivåerna som FZ redogör för rimliga? Kommer du själv att uppgradera till Windows Vista eller behåller du ditt nuvarande operativsystem? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!