Hur gör man för att utse årets spelhöjdpunkter och absoluta bottennapp så rättvist som möjligt? Något enkelt svar finns inte, åtminstone inget som gör alla nöjda. Genom årens lopp har vi på FZ testat flera varianter - vi har själva röstat, ni läsare har fått vädra era åsikter, och så vidare. Alla varianter väcker åsikter, såväl positiva som negativa.

I år har FZ-medarbetarna röstat på ett antal kandidater i sju kategorier, varigenom en vinnare och en tvåa vaskats fram. För att artikeln inte ska växa till ett monstrum får vissa genrer (till exempel rollspel och massiva onlinespel) trängas i samma kategori, medan andra (äventyr) i brist på kandidater utelämnats. Men, alla spel kan plocka hem "Årets spel" och "Årets flopp" - de kategorierna är inte bundna till någon specifik genre.

Precis som ni - våra läsare - är FZ-medarbetarna en brokig samling individer med vitt skilda åsikter. "Årets spel 2006" är ingen kollektiv ideologi, det är en sammanfattning av våra spretiga åsikter om det bästa och det sämsta de tolv senaste månaderna bjudit inom den underhållningsform vi alla älskar så starkt.

Du håller säkert inte med om allt. Gott så - det gör vi som sagt inte ens själva. Men vi hoppas kunna ge en bra bild av det gångna spelåret. Har vi rätt ibland? Är vi vilsna stofiler som borde hålla oss till Fia med knuff? Rösta själv, och fyra sen av dina åsikter i forumet! Du hittar länkar till det på sista sidan.

FZ önskar mycket nöje och gott nytt år!