Om några få timmar lägger vi 2006 till handlingarna och snubblar raskt vidare in i nästa år. Men innan dess ska förstås det gångna året summeras. Vad var årets besvikelse? Vilken titel sopar mattan med den eller den kategorin? Årets spel heter...?

Hur gör man för att utse årets spelhöjdpunkter och absoluta bottennapp så rättvist som möjligt? Något enkelt svar finns inte, åtminstone inget som gör alla nöjda. Genom årens lopp har vi på FZ testat flera varianter - vi har själva röstat, ni läsare har fått vädra era åsikter, och så vidare. Alla varianter väcker åsikter, såväl positiva som negativa.

I år har FZ-medarbetarna röstat på ett antal kandidater i sju kategorier, varigenom en vinnare och en tvåa vaskats fram. För att artikeln inte ska växa till ett monstrum får vissa genrer (till exempel rollspel och massiva onlinespel) trängas i samma kategori, medan andra (äventyr) i brist på kandidater utelämnats. Men, alla spel kan plocka hem "Årets spel" och "Årets flopp" - de kategorierna är inte bundna till någon specifik genre.

Precis som ni - våra läsare - är FZ-medarbetarna en brokig samling individer med vitt skilda åsikter. "Årets spel 2006" är ingen kollektiv ideologi, det är en sammanfattning av våra spretiga åsikter om det bästa och det sämsta de tolv senaste månaderna bjudit inom den underhållningsform vi alla älskar så starkt.

Du håller säkert inte med om allt. Gott så - det gör vi som sagt inte ens själva. Men vi hoppas kunna ge en bra bild av det gångna spelåret. Har vi rätt ibland? Är vi vilsna stofiler som borde hålla oss till Fia med knuff? Rösta själv, och fyra sen av dina åsikter i forumet! Du hittar länkar till det på sista sidan.

FZ önskar mycket nöje och gott nytt år!

Föregående Nästa
PS2 skulle blivit årets konsol. Så fantastiiskt gedigen maskin med så många bra titlar att man nästan spyr. VArken Wii eller xbox360 har nått att hämta där än så länge iallafall. 06/01 Måste ifrågasätta din information också faktiskt... PS3 ligger kvar på hyllorna i båda Japan och USA, de säljs fortfarande många PS3 men inte alls i samma takt som det produceras nya. Bara göra lite snabba sökningar på nätet så inser man att denna "bris... 04/01 Det där är sjukt korkat, tror ni ens på er själva? De har oerhörda problem med tillverkningen, det finns inte tillräckligt med konsoler i vare sig USA eller Japan. Varför späda ut den begränsade mängden ytterligare? Ser att diskussionen dött ut men är... 04/01 Ne jag ljög för att vara elak :D 03/01 WH40K Dawn of War - Dark Crusade Hearts of Iron 2 - Doomsday 03/01 Tänkte jag också skulle kommentera lite. Först av allt så är ju GoW bättre än Guitar Hero, det visade ni också i recensionen utav spelen där GoW fick 5/5 och Guitar Hero 4/5. En aning tokigt att ni sätter det till bästa konsoll spelet. Och hur kan ni... 02/01 Läser man inte igenom en artikel utan börja skriva inlägg så måste nog ditt misstag påpekas ett par gånger till så du inte gör om det. Dock tyckte jag listan var helt ok! Dock så håller jag inte med knappt om några finalister men det är nog för att jag... 02/01 Årets rollspel: EVE Online, måste väl inte vara nytt för att vara bäst ;) Oblivion pffft... flopp. *gone* 02/01 jo! Hearts of Iron 2 - Doomsday kom iår! det är skanal och förtal att det spelet inte van, eller kom tvåa :( http://www.webhallen.com/prod.php?id=56764 Hearts of Iron 2 - Doomsday är det spel som överlägset har gått mest på min dator iår, och tveklöst... 02/01 Det var inte mycket jag höll med om på den listan. Oblivion var dock värdig årets spel. CoH funkar också... Annars var det inte många rätt. :) 02/01
Skicka en rättelse