Artiklar av Johan Granström

34

Mass Effect: Legendary Edition

Bäst blir bättre.

83

Star Wars: Squadrons

Vi sätter betyg på EA:s fjärde Star Wars-försök.

72

Mafia II

Hoppa in i din bästa kostym, mantla Colten och åk med, uppföljaren till Mafia: The City of Lost Heaven är här.

42

Need for Speed: World

Långköraren Need for Speed har brett ut sig över hela spektrumet i fråga om kvalitet: från halvdan streetracing i Carbon till mer seriös banåkning i det bejublade Shift. Med World testar serien en ny genre - massiv onlineracing.

24

Amnesia: The Dark Descent

Det släpps alldeles för få skräckspel nuförtiden. De svenska indieutvecklarna Frictional Games släpper i höst Amnesia: The Dark Descent. Ett blivande ljus i mörkret?

35

Mafia II

I höst är det återigen dags att ta på sig rocken, fetta in sin Tommygun och kladda Brylcreem i håret - vi återvänder till gangstrarnas värld i Mafia II.

65

Age of Conan: Rise of the Godslayer

Ganska precis två år efter att Age of Conan släpptes till pc är det dags för den första expansionen, Rise of the Godslayer. Vi låter oss imponeras.

31

Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic

Andra världskriget har ofta förknippats med det gamla talesättet ”De som inte minns det förflutna är dömda att återuppleva det”. Det var innan Silent Hunter 5 existerade.

36

Aion - del 2

För ungefär två månader sedan lade vi upp del ett i vår recension av Aion. En hel del har hänt sedan dess och det är nu dags att knyta ihop säcken med ett slutligt omdöme.

252

Call of Duty: Modern Warfare 2

Idag är det nästan regel att pc-ägare får nöja sig med slarviga konsolkonverteringar, allt för att göra spelupplevelsen så enkel så möjlig. Frågan är om Call of Duty: Modern Warfare 2 drabbats av samma behandling?

89

Aion

Årets MMO-händelse är utan tvekan det väldigt omtalade spelet från Sydkorea – Aion. Det har äntligen nått Europa och frågan är om vi väntat i onödan?

24

Qpad 5K

Bjässar som Razer, Logitech och Microsoft slåss alla om våra pengar. Kan det vara dags för de tre att öppna dörren för en fjärde aktör?

8

Heroes over Europe

Spelhösten är äntligen här! Inom de närmaste månaderna kommer flera stora titlar att landa på våra spelmaskiner. Kan en lättsam arkadflygare med andravärldskrigstema då vara någonting att bry sig om?

15

Order of War

Hungern efter strategispel baserade på andra världskriget verkar aldrig mättas. Inte mig emot, strategi är kul - om den görs bra. Frågan är om ribban redan satts för högt av andra spel i genren?

26

Champions Online

Fungerar verkligen utanpåsittande kalsonger, superkrafter och färgglad spandex i datorspelens magiska värld?

65

Hearts of Iron III

Midsommaren 1941 passerade för första gången tyska trupper genom Sverige för vidare transport mot östfronten. Vad hade hänt om Sverige nekat tyskarna? Det bästa vi kan göra är att spekulera, eller simulera det hela i Hearts of Iron III.

43

America's Army 3

Gratis är gott, sägs det. Men allting har en baktanke. I gratisliret America's Army är ett syfte att ge spelare insikt om hur livet ter sig i det militära. En annan är att locka unga amerikaner att söka till världens största yrkesarmé.

119

Arma 2

Codemasters vann striden om namnet Operation Flashpoint och en uppföljare är därmed på gång. Men Bohemia, som snickrade ihop originalet, har just släppt en andra andlig uppföljare. Vi berättar hur bra de lyckas.

48

DCS: Black Shark

Mitt i en tid då mängder med etablerade spelutvecklare går i konkurs kan det tyckas dumdristigt att rikta in sig på en väldigt nischad marknad. Ryssarna på Eagle Dynamics går mot strömmen och släpper en tokrealistisk simulator mitt i en rådande lågkonjunktur.

65

Men of War

Andra världskriget - historiens värsta krig och kanske den mest uttjatade inspirationskällan för digital underhållning. Strategispelen är inga undantag och denna gång är det Best Ways Men of War som fyller på kvoten.

112

Empire Total War

Efter den senaste bekantskapen med medeltiden var det naturligt för Creative Assembly att gå ett par århundraden framåt i tiden. Resultatet heter Empire: Total War.

27

Tema DRM - Skydden i dag

Piraterna kopierar för miljontals kronor och speltillverkarna gnisslar tänder. Kopieringsskyddens vara eller icke vara - vilka blir effekterna i slutändan?

171

Fallout 3

Det är ganska precis tio år sedan Fallout 2 släpptes. Väntetiden på en uppföljare har varit lång, men nu är Fallout 3 äntligen här!

52

Crysis Warhead

När Crysis släpptes förra året var det lika trögflytande som olja under en kall vinterdag. Det var bara en tidsfråga innan uppföljaren skulle dyka upp.

102

Warhammer Online: Age of Reckoning

Inget spel är perfekt vid release. Den regeln gäller alla titlar, och inte minst massiva onlinespel. Därför är det extra viktigt med ett gott första intryck. Den första känslan från denna potentiella World of Warcraft-dödare var något jag inte alls hade väntat.

136

Age of Conan - en andra titt

Tre månader har gått sedan Funcom släppte barbarerna fria i Age of Conan. Tre månader är inte en speciellt lång period i ett massivt onlinespels livslängd, eller rättare sagt utvecklingstid. Även om spelet är släppt betyder det inte att utvecklingen stannat - den har snarare gått bakåt.

55

Razer Lycosa

Jakten på våra surt förvärvade stålar är en ständig utmaning för företagen. Razer lockar denna gång med enkelhet och högfriktionstangenter för att vi inte ska glida omkring i svettiga onlinedueller.

167

Age of Conan: Hyborian Adventures

För ett par månader sedan var Age of Conan ett relativt ointressant spel för mig. När jag först hörde talas om att ett onlinespel baserat på Conan The Barbarian var på gång dömde jag ut det direkt.

97

Historisk hårdvara - så har pc-spelande utvecklats

Vad som sitter under huven har ofta stor betydelse på spelupplevelsen. I en modern dator hittar vi resultatet av årtionden av rigorös utveckling och tekniska framsteg.

26

Command & Conquer 3: Kane's Wrath

Den till synes odödlige ondingen Kane är tillbaka. I den föga överraskande expansionen Kane’s Wrath till förra årets succé Command & Conquer 3 får vi än en gång stifta bekantskap med de bittra fienderna Nod, GDI och den senaste bekantskapen, utomjordingarna Scrin.