Jag bör inleda den här recensionen med att påpeka att jag fortfarande inte har nått det nya leveltaket. Medan det har gått tillräckligt lång tid för att Tempest Bay ska börja fyllas med level 60-spelare trampar jag fortfarande runt i de lägre områdena. Heroic dungeons, eventuella raids och annat endgame-godis kommer jag få vänta på en liten stund till. Ha det i åtanke medan du läser den här texten, och glöm inte heller att läsa den första – de kompletterar varandra och bör absolut läsas tillsammans som en enhet.

Den nya mage-själen slåss i närstrid med jättelika magiska vapen.

Med det sagt, låt mig gå vidare till hur imponerad jag är av #Rift: Storm Legion i stort. Självklart finns det buggar, vissa av dem rätt allvarliga som uppdrag som inte går att genomföra, och självklart finns det saker som måste balanseras och patchas. Men precis som när #Rift släpptes i mars har #Trion lyckats med konststycket att släppa något som känns färdigt. Tvinga mig inte att försöka sätta bättre ord på det än så.

Det onda med det goda

Det finns såklart två sidor av myntet. Låt mig börja på den mörkare sidan och upprepa något jag nämnde kort i min förra text om #Storm LegionRift är, och har alltid varit, väldigt mycket av ett klassiskt mmo. Det förändras knappast med Storm Legion. Många av spelets system – levlar, klasser, strider, uppdrag, dungeons, raids, PvP-delen – är precis vad man kan förvänta sig. Gillar du inte det upplägget har du inte mycket att hämta. Och gillade du aldrig Rift till att börja med finns det inte någon anledning att plocka upp Storm Legion heller.

Flera av de nya zonerna är gigantiska, med massor av plats för Trion att fylla på med nytt material.

Men för oss som älskade Rift från första början finns det ingen som helst anledning att hoppa över expansionen. Det har blivit mer av det goda – allt det vi tyckte om sedan tidigare har mångdubblats. Fler rifts, fler instant adventures, större zoner, fler souls... Allt det jag nämnde i förra veckans text. De sju dungeons som kom med expansionen kommer räcka ett tag, Hunt Rifts ger bra utmaningar till organiserade grupper och Dimensions ger kreativa människor tonvis med timmar att spendera på att skapa det perfekta hemmet åt sina karaktärer.