En vecka till med Rifts nya expansion och Petter är helt såld på att jaga Hunt Rifts, smycka sitt hem, utforska nya zoner och njuta av den bästa mmo-expansionen på mycket länge.

Jag bör inleda den här recensionen med att påpeka att jag fortfarande inte har nått det nya leveltaket. Medan det har gått tillräckligt lång tid för att Tempest Bay ska börja fyllas med level 60-spelare trampar jag fortfarande runt i de lägre områdena. Heroic dungeons, eventuella raids och annat endgame-godis kommer jag få vänta på en liten stund till. Ha det i åtanke medan du läser den här texten, och glöm inte heller att läsa den första – de kompletterar varandra och bör absolut läsas tillsammans som en enhet.

Den nya mage-själen slåss i närstrid med jättelika magiska vapen.

Med det sagt, låt mig gå vidare till hur imponerad jag är av #Rift: Storm Legion i stort. Självklart finns det buggar, vissa av dem rätt allvarliga som uppdrag som inte går att genomföra, och självklart finns det saker som måste balanseras och patchas. Men precis som när #Rift släpptes i mars har #Trion lyckats med konststycket att släppa något som känns färdigt. Tvinga mig inte att försöka sätta bättre ord på det än så.

Det onda med det goda

Det finns såklart två sidor av myntet. Låt mig börja på den mörkare sidan och upprepa något jag nämnde kort i min förra text om #Storm LegionRift är, och har alltid varit, väldigt mycket av ett klassiskt mmo. Det förändras knappast med Storm Legion. Många av spelets system – levlar, klasser, strider, uppdrag, dungeons, raids, PvP-delen – är precis vad man kan förvänta sig. Gillar du inte det upplägget har du inte mycket att hämta. Och gillade du aldrig Rift till att börja med finns det inte någon anledning att plocka upp Storm Legion heller.

Flera av de nya zonerna är gigantiska, med massor av plats för Trion att fylla på med nytt material.

Men för oss som älskade Rift från första början finns det ingen som helst anledning att hoppa över expansionen. Det har blivit mer av det goda – allt det vi tyckte om sedan tidigare har mångdubblats. Fler rifts, fler instant adventures, större zoner, fler souls... Allt det jag nämnde i förra veckans text. De sju dungeons som kom med expansionen kommer räcka ett tag, Hunt Rifts ger bra utmaningar till organiserade grupper och Dimensions ger kreativa människor tonvis med timmar att spendera på att skapa det perfekta hemmet åt sina karaktärer.

Föregående Nästa
Och Ultima Online hade det fem år innan SWG, så...... ;) I fallet med Dimensions så påminner det dock väldigt mycket mer om EQ2s sätt att göra det på. Antar att du minns alla /move right 1 etc kommandon som SWG använde sig av fram tills slutet? Det sätt... 29/11 Ser ju ut som en Dervish från Guild Wars : / 28/11 Krävs lite mer än detta för att jag ska börja spela igen. Mer zoner från level 1 till 60. Nya startzoner. En till ras eller två. 28/11 Var ju galet kul när man hade fått ihop alla delar till en matta, eller en tavla. Eller när man kollade alla sina containers med bio-chems eller droid-delar. Fan vad jag saknar gamla SWG. 28/11 Inte för att vara jätte petig men SWG hade ju ett fantastiskt bygga hus och placera ut saker system(före everquest2!), som även om det vart lite mkt spök städer efter ett tag också var fast i välden,, dvs inte instancierat. 28/11 hon ser ut som någon på omslaget till en värdelös kioskroman från 1985. Jag är iaf glad för det inte va fabio ;) 28/11 Man blir lite sugen på att spela Rift igen varje gång man kollar på Storm Legion. Trion har verkligen lyckats med designen, alla classer har så extremt snyggt gear, bara det lockar mig otroligt mycket. 28/11 Jag är själv lite sugen på detta men vill första veta hur spelet är när man är färdiglevlad. Men din recension gav i alla fall ett lite hum om hur vägen dit är, vilket verkar helt klart roligt. :) 28/11 Ja, för det hinner man med. Dels bli 60, sen köra normals till man har nog med gear för att gå på experts, sen köra det tills man har nog med Hit+ för att raida, sen hoppas på att det finns nog med folk i ens guild för att raida... Jag skriver klart och... 28/11 äh, nu ska du inte vara sån, hon har ju precis börjat äventyra och hade inte råd med mer rustning 28/11
Skicka en rättelse