Headset för gamers brukar handlar om att pressa in så mycket teknik det bara går i form av virtuellt surround med ljudprofiler och alla möjliga upptänkliga påhitt. #Razers Hammerhead Pro är ingenting sådant. Inga extraprogram och drivrutiner, inga USB-anslutningar, nästan ingeting av någonting. De ansluts med 3,5 mm telejack, och bortsett från lurarna är det mest rafflande man hittar i förpackningen en liten väska och en splittersladd om du behöver separata kontakter för lur och mikrofon. Själva mikrofonen är av en ganska enkel rundupptagande modell med helt okej ljud, och den har även en liten knapp för att svara i telefon om du vill använda headsetet till mobilen.

Det är klurigt att göra in ear-lurar jämfört med vanliga lurar, till stor del på grund av de väldigt begränsade fysiska förutsättningarna. De små elementen brukar göra att ljudbilden antingen känns skev, vanligtvis för att basen sällan är speciellt bra. Så icke i fallet med Hammerhead Pro. Även om den plombskakande basen inte finns där gör lurarna ett bra jobb att trycka in öronvaxet halvvägs till skallbasen om man är på det humöret. Resultatet är en ljudbild som är mycket balanserad från basen hela vägen upp till diskanten, och får dem att matcha många vanliga lurar både i samma och lite dyrare prisklass. Jämfört med andra in ear-lurar har jag bara upplevt en annan som lyckas ta strypgrepp på Hammerhead Pro, nämligen Aurvana In-Ear3. Men den jämförelsen är lite orättvis eftersom de kostar 2-3 gånger mer.

Utseendet känns lite annorlunda, delvis för att lurarna är lite över två centimeter långa och aluminiumchassit gör dem förhållandevis tunga. Öronpluggarna som sitter monterade vid leverans har någon form av standardmått och har dubbla uppsättningar flikar, dels för att de ska sitta stadigare och dels för att ge effektivare ljudisolering. Och det fungerar i bägge avseenden. I all enkelhet stänger det ute mer av omvärlden (och stänger inne det du lyssnar på) och om du har "rätt" storlek och form på hörselgången sitter de strålande. Lurarna levereras med tre extra par pluggar i olika storlekar. För mig fungerar som sagt de dubbla standardpluggarna alldeles utmärkt, men eftersom de fysiska förutsättningarna är så individuella tänker jag inte ens argumentera passform – bara för att det är mitt i prick för mig behöver det inte passa just dina öron.

När det handlar om in ear-lurar brukar det vara två saker jag inte uppskattar: Ljudbilden och att det brukar vara obekväma. Bägge dessa lyckas Razer skjuta i sank fullständigt. Hammerhead Pro är helt enkelt strålande med en i alla avseenden utmärkt ljudbild både för musik, film och framförallt spel, plus att de faktiskt sitter bekvämt