Nästa generation står och stampar i farstun. Under november släpper både #Sony och #Microsoft sina nextgen-konsoler (även om Sverige får vänta ett tag på den senare av dem). Mycket av snacket inför premiärerna har handlat om att vissa storspel har lägre upplösning på Xbox One jämfört med Playstation 4. Microsoft-chefen Phil Spencer tror dock att kritiken snart kommer tystna.

– Just nu har spelarna inga titlar att testa. De kan inte knalla in i sin lokala affär och provspela. Så det förvånar mig inte att de fokuserar på de specifikationer vi har i dagsläget. Jag kritiserar ingen för att göra det men i slutändan spelar vi spelen, inte upplösningen.

Spencer säger sig inte vara särskilt orolig över att Playstation 4 framstår som kraftfullare.

– Kraft är en subjektiv term. Vi ser på alla komponenter vi lagt in i boxen, som vår investering i molnet, Kinect, den mångsidiga underhållningen och det smidiga operativsystemet. Vi har byggt något kraftfullt och jag tycker inte du kan fokusera på en enda faktor för att avgöra om vi är vinnare eller inte.

Spencer slår fast att sett till upplösning och antalet bilder per sekund är pc den självklara vinnaren, men det betyder inte nödvändigtvis att den har de bästa spelen.