Fenomenet #World of Warcraft såg under en period ut att till slut ha tappat sitt magiska grepp om spelarna. Antalet prenumeranter sjönk stadigt och var i augusti förra året nere i 6,8 miljoner – drygt hälften av toppnoteringen 12 mijoner fyra år tidigare. Och i somras vågade inte ens #Blizzard själva hoppas på att spelet skulle växa igen.

Men i november släpptes expansionen #Warlords of Draenor och kort därpå var spelarantalet uppe i 10 miljoner. Och där ligger det kvar.

En kvartalsrapport för de sista tre månaderna 2014, som redovisas av MMO Champion, visar att över 10 miljoner prenumererade på spelet vid decembers slut, alltså lika många som när expansionen lanserades. Men Blizzard räknar med att siffran kommer sjunka vad det lider, särskilt i Asien som sägs ha ett mindre troget förhållande till World of Warcraft.

Rapporten klargjode också att gratiskortspelet #Hearhtstone: Heroes of Warcraft har 25 miljoner registrerade spelare och att 9 miljoner människor registrerat sig för den nu aktuella #Heroes of the Storm-betan. Det låter som att Blizzard kommer överleva ett tag till.