I kampen om konsumenternas plånböcker har ett flertal betalningsalternativ seglat upp vid sidan om det traditionella sättet att handla dator- och konsolspel i butik. Bland de företag som undersöker andra sätt att finansiera sin verksamhet märks svenska #DICE som sedan [[2006]] säljer skyltbaserade reklamplatser i #Battlefield 2142. När företaget till sommaren väntas släppa sin lagbaserade taktikpangare #Battlefield Heroes är spelet i sig helt gratis - pengarna räknar man istället att tjäna på de nedladdningsbara vapen och tillbehör som kostar pengar.

Veckans FZ-enkät undersöker alternativen närmare när vi frågar oss hur du helst ser att framtidens spel finansieras - föredrar du att betala helt ur egen ficka för att slippa reklam, eller är reklam en en godtagbar (och rentav positiv?) del av en fullgod spelupplevelse? Är gratis spel med kommersiella tillägg ett vettigt sätt att ge spelarna ett ökat inflytande över hur man placerar pengarna - eller är det rent och skärt bondfångeri? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiNGQzZTQ1ODMxMTBjNTJhODU3MDFhYTI5ZDFmMzU1MDljN2RiNTUwMyI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MTE1O2k6MTtpOjE5MTtpOjI7aTo0NjE2O319"></input>

<input type="radio" name="q191" value="1151" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Helt genom butikspriset

<input type="radio" name="q191" value="1153" class="form_input_radio"></input>

Delvis genom reklambudskap i spelet

<input type="radio" name="q191" value="1155" class="form_input_radio"></input>

Helt genom kommersiella tillägg

<input type="radio" name="q191" value="1157" class="form_input_radio"></input>

På annat vis (kommentera i forumet)

</form>