Glädjen blev stor när Nintendo annonserade den nostalgiflörtande konsolen NES Classic Mini förra sommaren. Efterfrågan har varit därefter och många som förbokade samma dag har ännu inte fått någon leverans. I ett mail till redaktionen får vi veta att Nintendo dessutom ska uppföra med produktionen.

I mailet, som sägs vara skickat från Nintendos nordiska partner Bergsala, hänvisar man till ett uttalande av Nintendos vd Tatsumi Kimishima, och att efterfrågan helt enkelt varit för stor. Något sådant uttalande har vi dock inte kunnat bekräfta, snarare pratade Kimishima om att utöka produktionen i samband med att den senaste ekonomiska rapporten presenterades.

När vi kontaktade Bergsala i Kungsbacka kunde de inte bekräfta uppgifterna i mailet men menade samtidigt att man inte vet när alla tusentals förbokningar ska kunna uppfyllas. Nintendo har också nu fullt fokus på att producera alla de miljoner Switch som behövs inför lanseringen. De efterföljande leveranserna av NES Classic Mini efter den första har varit väldigt sparsama och man har behövt portionera ut dem till alla återförsäljare som skriker efter fler.

Vi kommer att försöka bekräfta huruvida produktionen ska upphöra och hur det då blir med alla som förbokat konsolen.