Blizzard gör överlag väldigt populära spel som lockar till sig miljontals spelare. I denna smältdegel av folk finns det förstås de med attitydproblem – något som av många mildare spelare upplevs som ett hinder i spelandet.

När det gäller Overwatch tar Blizzard nu i med hårdhandskarna och justerar straffen för vad de kallar för dåligt beteende. Detta inkluderar språkbruk i chatten, trakasserier, spam, att vara medvetet inaktiv (afk) samt övrig griefing.

Straffen kan vara att man blir tystad inom ramarna för spelet och dess community, avstängning på kontonivå och gammal hederlig bannhammare. Allt detta är live i pc-versionen nu, och kommer till konsolvarianterna vid senare tillfälle.

Förbättringarna är bara ett första steg för att få bukt med bråkstakarna, menar community manager Lylirra. I framtiden väntar "scaling competitive season bans" och ett system som notifierar dig när en person du anmält har blivit bestraffad. Omvänt kommer de också att straffa spelare som felaktigt rapporterar andra spelare.

Källa: Blizzard.