För en tid sedan annonserade Blizzard planerna att starta igång en egen e-sportsliga i Overwatch där lag från utvalda städer ska tävla mot varandra (tänk NHL). Inledningsvis är sex av dessa från USA och endast två från övriga världen, där Shanghai och Seoul än så länge är officiella utmanare till förenta staterna.

De har också gått in på detalj på några av villkoren för de spelare som blir kontrakterade av lagen. Först och främst behöver de inte vara från varken staden eller ens landet, så en svensk spelare skulle kunna lira för New York. Deras avtal ska gälla för ett år, med möjlighet till förlängning, och deras minimilön ska vara 50 000 USD om året vilket motsvarar cirka 33 500 kr i månaden med dagens valutakurs. Dessutom ska de få ta del av minst hälften av prispengarna och redan under den första säsongen står strax över 28 miljoner kr på spel, varav drygt 8 miljoner går till det vinnande laget.

Härnäst väntar en försäsong där lagen ska försöka knyta till sig de allra bästa spelarna världen över, följt av gruppspel med veckovisa matcher sist såklart slutspel.