Klockan 11 i dag kör Rare igång en ny omgång betatesning av Sea of Thieves. Den här vändan handlar om att stresstesta spelet och den pågår till klockan 11 söndag förmiddag.

Alla som varit med i den tidigare betatestningen är inbjudna. Installera Xbox Insider-appen i Windows 10 eller Xbox One, om spelet finns där är du inbjuden.

Man vill inte att du buggrapporterar några problem, det räcker med att delta så ser de själva vad som fungerar och inte. Du får vara beredd på att det ibland kan vara svårt att komma in i spelet, och att belöningar och annat kan krångla, men det är helt enligt planen. Mer om helgens scale testing här på hemsidan.

Om du inte är med i den slutna betan finns ändå hopp: Rare skriver att man planerar för en till beta närmare release. Denna kommer innehålla mer av spelet än de ganska innehållsfattiga versioner som hittills testats. Huruvida nästa beta blir sluten eller öppen säger man inget om än, så be en stilla bön till lämplig pirathövdning.

Sea of Thieves släpps till pc och Xbox One den 20 mars. Eftersom det kör crossplay spelar båda plattformar mot varandra, och dessutom får du tillgång till båda via ditt Xbox Live-konto. Därtill blir Sea of Thieves som första first party-spel från Microsoft tillgängligt via Xbox Game Pass, prenumerationstjänsten som för 79 kronor i månaden ger tillgång till cirka 100 Xbox One- och Xbox 360-spel till One och Windows 10. Och en två veckor lång gratis testperiod ger dig ett ypperligt tillfälle att testa Sea of Thieves helt kostnadsfritt.