Epic Games Store har funnits i tre månader, och ställt bredvid Steams sexton år i branschen är det förstås ingenting. Självklara inslag på Steam – så som sökfunktion och återbetalningar – har precis kommit till Epic. Och mer ska det bli. I en roadmap som Epic gjort på Trello redovisar man för stora och små mål framöver. Inom sex månader ska vi få önskelistor, speltid och modstöd.

Även användarrecensioner väntas implementeras, och i mitt stilla sinne undrar jag om detta kommer bli en backlash för Epic (a.k.a. review bombing). Deras iver att knyta exklusiviteter till sig – Phoenix Point, Metro: Exodus, The Division 2, med flera – har fått en del frän kritik.

Ännu tidigare än inslagen ovan (1–3 månader) ska vi få cloud-saves, förbättrade patch-storlekar och sökfunktion efter genre och taggar. Achievements finns också i pipen, men på dessa får vi vänta i minst ett halvår. En bild på roadmappen finns under, men för att hänga med i svängarna är det förstås bättre att klicka dig till Trello, som förhoppningsvis ska uppdateras löpande.