Nintendo har som bekant avslöjat att ett VR-paket är näst ut i produktlinjen Labo, och nu har man släppt en lanseringstrailer lagom till releasen den 12 april. I den sju minuter långa videon får vi se de olika Labo-skapelserna som inkluderas i de olika paketen, såväl som en uppsättning spel. Labo-produkterna består som vanligt av mestadels kartong, med undantag för de linser och det hölje som behövs i själva headsetet.

Först ut är "The Blaster", som kort och gott är ett gevär man sätter headsetet i och sedan håller mot ansiktet, vilket ärligt talat inte verkar helt intuitivt när man ska slakta utomjordingar.

Näst på tur är "The Wind Pedal", som är en pedal som liknar den till ett trumset. Man använder den för att tajma hopp, och den skickar samtidigt upp en vindpust i ansiktet på en – smart!

Därefter får vi se vad som närmast kan beskrivas som en elefantmask, som man använder för att måla och skulptera i 3D. Detta åtföljs av en kamera, som gör precis vad man kan vänta sig.

Till allt detta kommer man släppa 64 minispel samt möjligheten att skapa egna spel med tjänsten Garage VR. Helt klart ett intressant paket om man vill komma igång med VR, även om det verkar lite träligt att konstant behöva hålla headsetet mot ansiktet.