Kära FZ-community!

Visst är det roligt att göra sina egna spel, oavsett vilka förkunskaper man har? Den anrika tillställningen FZ Game Jam grundades så långt tillbaka som 2020 (vi tror att Dick Harrison har skrivit någon text om det), av FZ-medlemmen @Grollo_92. Nu förs arvet vidare, och denna års upplaga blir förhoppningsvis något utöver det vanliga.

Nytt för i år är att vi har samarbetspartners, i form av Inet, Bethesda och Machinegames! Kolla in deras peppande lyckönskningar i filmerna nedan!

VAD ÄR ETT GAME JAM?
En grupp människor samlas och gör spel utifrån olika begränsningar, vilket kan vara allt från tid till temat. Eftersom vi finns på nätet kommer detta vara helt online.

Kolla in ett potpurri av bidrag från förra årets Game Jam:

KAN VEM SOM HELST VARA MED?
Självklart, oavsett om du aldrig gjort spel eller är ett proffs är alla välkomna. Man kan ställa upp i grupp eller helt själv. De som söker efter andra lagmedlemmar hittar en tråd för det här.

HUR ANMÄLER JAG MIG?
Anmäl direkt i den stora Game Jam-tråden!

HAR NI NÅGRA TIPS?
Kolla in den stora Game Jam-tråden för att få tips, och ställ gärna frågor!

NÄR?
Jammet ska pågå under en månad, med start idag, 14 oktober. Spara den här fina tidslinjen:

14 oktober - Startskottet. Anmälningarna är öppna och det är fritt fram att börja utveckla sitt spel.

20 oktober - Lagen presenteras. De deltagande lagen presenteras i en artikel. Det går såklart att hoppa på även efter detta datum

16 november - Deadline! Sista dag för inlämning av bidrag!

18 november - Speldags! FZ-communityt får spela spelen, och rösta fram sina favoritbidrag!

1 december - Topp-stream. De bidrag som fått flest röster presenteras i en livestream - en vinnare meddelas!

REGLER
. Vem? Man kan delta ensam eller som en grupp, tråd för gruppsökare finner man HÄR!

. Vad? Spelet ska vara ett nytt, unikt och eget projekt men det är tillåtet att använda libraries och färdiga assets som kod, grafik och ljud.

. Tema? Bidraget ska innehålla något som syftar till siffran “25” (Vi firar ju jubileum i år), men utöver det är det fria tyglar!

. Bonus-tema by Inet! Om man vill vara med och tävla om ett Boost-pris från Inet, ska man dock istället/också inkludera något element från vår samarbetspartner Inet. Deras grafikpaket kan ni hitta här! Deltar man i Inet-gruppen är det alltså valfritt att inkludera “25”.

. Slutdatum? Bidraget ska vara färdigt och tillgängligt att spela senast 16 november!

KAN JAG VINNA NÅGOT?
Förutom den stora äran kommer vår samarbetspartner Inet att belöna de framröstade topp 10-bidragen. Dessa erhåller presentkort på Inet, i följande valörer:

• 1:a plats får 3300 kr
• 2:a plats får 2500 kr
• 3:e plats får 2000 kr
• Resterande topp 7 får: 1750 kr

Som sagt ovan kan man också vinna en Inet Boost om man inkluderar Inet i sitt spel. Dessa bonusvinster kan man erhålla oavsett placering!
• INETs Boosts - 2 st á 2500 sek

Vi på FZ önskar alla lycka till - vi kommer såklart att göra nedslag under arbetets gång, och berätta hur det går för lagen. Har ni några frågor? PM oss på FZ, eller skriv av er i den officiella Game Jam-tråden, som kommer att hållas uppdaterad med all tillgänglig information.

Och sist men inte minst, vill våra partners på Bethesda, Machinegames och Inet också önska er lycka till!