Kampen mot fuskarna fortsätter, och igår ska inte mindre än 48 000 fuskkonton ha stängts av från Call of Duty: Warzone och Vanguard. Problemet är ett som drabbar de flesta populära online-spel, och i fallet Vanguard började de drälla in redan när spelet betatestades.

Activision har dock uttryckt planer på att börja ta i med hårdhandskarna, bland annat genom att inte bara stänga av fuskare från det Call of Duty-spel de fuskat i, utan i alla spel i hela serien. När detta kan börja ske vet vi dock inte. En annan åtgärd som håller på att implementeras är anti-fusksystemet Ricochet, som bland annat ska använda maskininlärning för att analysera hur folk spelar. Det har dock även fått kritik eftersom det ska inkludera en drivrutin på kernel-nivå i operativsystemet.

Sedan förra veckan drar Warzone nytta av denna drivrutin – som hängde med i en pc-uppdatering av Warzone Pacific – medan Vanguard ska börja göra det vid ett senare tillfälle. De nämner dock inte om drivrutinen har hjälpt till att knipa några av dessa fuskare.