Speljätten Activision drar en stor tysk fusksäljarsite inför rätta i Kalifornien. Siten anklagas för brott mot ingångna avtal, orättvis konkurrens, med mera, efter att ha sålt fusk till Call of Duty: Warzone och andra spel.

Siten, EngineOwning, säljer fusk på prenumeration och erbjuder aimbots, wallhacks och annat som tydligen lockar folk som inte förstår saker som utmaning och stolthet över den egna insatsen. Fusket finns till många Call of Duty-spel, bland annat populära CoD: Warzone, men även till storspel som Halo Infinite, Battlefield och Overwatch.

Activision menar att fusket dels vållat dem skada, dels att fuskskaparna olovligen tjänar pengar på dem. För det kommer man kräva ersättning, samt att sitens representanter står för alla rättegångskostnader. Målet är att stoppa siten från att sälja och distribuera fusket.

I höstas presenterade Activision den nya antifuskmjukvaran Ricochet som ska försvåra livet för de ohederliga i företagets spel. Vilket ser ut att behövas - i december kastades 48 000 konton ut från Warzone och CoD: Vanguard.