Capcom och Pokémon Go-utvecklaren Niantic slår sina påsar ihop, och resultatet är Monster Hunter Now – ett spel där monsterjakten flyttar ut i den verkliga världen.

Det för förstås tankarna till Pokémon Go. Och japp, nya Monster Hunter blir ett mobilspel (Android, Ios) och av free to play-modell. Du kommer stöta på monster i parker, städer, skolgårdar, arbetsplatser eller var du råkar befinna dig när du lirar. Men det finns också en funktion vid namn Painball som låter dig tagga monstren, varpå du sen kan dräpa dem från hemmets lugna vrå om du vill, skriver Games Industry. Multiplayer blir förstås en viktig komponent, och användargränssnittet görs så enkelt och smidigt som möjligt.

Monster Hunter Now ska släppas i september, men sluten betatestning börjar redan den 25 april, om exakt en vecka. Intresserade flaggar intresse genom att fylla i formuläret på spelets hemsida.

Pokémon Go släpptes 2016 och har gjort stor succé. Däremot har det gått dåligt för flera av Niantics snarlika uppföljare: både Harry Potter: Wizards Unite och Catan: World Explorers lades ner något år efter att de släpptes. Återstår att se om Monster Hunter är ett bättre varumärke att bygga augmented reality-spel på.