Uppdatering 31/1: 2K bekräftar för Kotaku att Spec Ops: The Line plockas ner från onlinebutiker på grund av "licenser som utgått". Man säger inte specifikt vilka, men spelet har musik från exempelvis Jimi Hendrix och Alice in Chains. De som äger spelet kommer fortsätta kunna ladda ner det i framtiden, men det blir klart mer komplicerat att köpa.

Som av en händelse rear GOG ut spelet med 80 procent rabatt. Knappt 50 kronor är ett kap. Inte minst då det gäller ett spel som förmodligen aldrig kommer kunna köpas online igen.

Originalnyhet: Sommaren 2012 släpptes Spec Ops: The Line, som kanske inte fick de mest glimrande betygen, men som blivit en kultklassiker kanske främst tack vare sin Heart of Darkness-inspirerade berättelse. På Steam har spelet 93 procent upptummar av drygt 50 000 själar – vilket är talande.

Haken är att du inte längre kan köpa det på Steam. "Spec Ops: The Line är inte längre tillgängligt via Steam-butiken" är det korta meddelandet vi mötts av sedan igår. Inga skäl anges, men du kan alltjämt köpa det via exempelvis Xbox och GOG. Musiklicenser är en Reddit-teori.

Men vi vet inte, och kan bara hoppas att det gör Steam-comeback inom kort.

Någon tvåa har vi aldrig fått och Yager har sagt att de som jobbade med det "hellre skulle äta trasigt glas" än att utveckla ett Spec Ops: The Line 2. Samma Yager var första Dead Island 2-utvecklaren innan spelet skickades vidare till en annan studio (och en till, och en till).