Den slutgiltiga striden med Deathwing närmar sig och Blizzard berättar exklusivt för FZ hur du har ihjäl en drake som kan förstöra världar.

Befolkningen i Azeroth kommer ha levt med sin sönderbrända och sargade värld i ett år innan Deathwing, den enorma draken ansvarig för förstörelsen i Cataclysm, får sona för sina brott. Precis som i tidigare expansioner kommer den slutgiltiga raiden genom en fläskig uppdatering och efter att ha pratat med Blizzard vet vi allt om den sista striden.

För att bygga upp stämningen inför det avslutande mötet med Deathwing kommer de nya instanserna att fungera som ett förspel i tre akter. Innan ni kan utmana draken måste ni hitta Demon Soul, det mytomspunna föremål som skapades av Deathwing själv strax innan War of the Ancients och som senare ledde till hans totala galenskap. Det är det enda som kan få världsförstöraren ur balans och det blir en resa i tiden som lär flörta med alla som gärna gottar sig i spelseriens djupgående historia.

Sylvanas och Illidan är bara några av de många gamla bekanta du kommer att möta

I den första delen, End Time, transporterars du och dina fyra kamrater framåt i tiden till ett Dragonblight i ruiner. I askan kommer du att bråka med förvridna och korrumperade versioner av kända karaktärer, vem av de sex bossarna du möter slumpas fram. En som redan är bekräftad är Sylvanas Windrunner. Den brända framtiden följs upp av en tur tillbaka i tiden, till Well of Eternity, där du bland annat kommer att strida tillsammans med Illidan. Den tredje och avslutande instansen utspelar sig i framtiden och blir ett gatlopp genom Dragonblight för att eskortera Thrall och Demon Soul till Wyrmrest Temple inför den slutgiltiga konfrontationen.

Kraschat orchskepp i End of Time-instansen

Att få ihop personer till dessa tre utmaningar är ingen konst, särskilt inte med den nu gamla Dungeon Finder-funktionen men ett tjog kan visa sig knepigare om du inte spelar i ett guild. Därför kommer version 4.3 också att implementera ett motsvarande hjälpmedel för raider.

Att mucka gräl med en drake

När kombattanterna är samlade och den stora striden drar igång befinner ni er i Wyrmrest Temple tillsammans med Thrall och ni måste försvara er mot Deathwings attacker, Demon Soul är inte redo att användas ännu och snart inser ni att ni måste tar er tillbaka till Eye of Eternity och till ett läge där orchen kan använda det magiska föremålet. När ni väl gett Deathwing en rejäl knäpp på näsan flyr han mot Maelstrom men ni tar upp jakten i orchskeppen som väntar utanför, den andra delen utspelar sig därför i luften. Flygturen blir inte utan turbulens, svärmar av andra drakar försöker hindra er från att komma ikapp men när Demon Soul är inom räckhåll får Deathwing en andra törn som gör att ni kan borda honom. Precis, den tredje delen utspelar sig på drakens rygg men han gör allt för att skaka av er. När han börjar rotera gäller det därför att ta tag i något för att inte bli avkastad och samtidigt försöka komma igenom hans pansarhud.

Warlord Zon'ozz, en av många bossar i Deathwing Raid

När ni slutligen får in ännu en träff med hans gamla smycke kraschar han i Maelstrom och förvandlas till sitt verkliga jag, en demon som för tankarna till ett visst HP Lovecraft-monster. När allt är över och alla materialistiska godsaker fördelats kommer Dragonblight att vara återställt. Totalt kommer ni ha mött upp till åtta bossar, med Thrall vid er sida under hela striden, och i transaktionerna mellan de fyra delarna kommer det att bjudas på mellansekvenser. Med risk för att använda en sliten klycsha tycks Blizzards avslutning av Cataclysm bli smått episk.

Version 4.3 släpps "när den är klar" men under Blizzards presskonferens på Gamescom sa producent Tom Chilton att han hoppades på en release innan året är slut.

Inte en chans 21/09 Undrar om det tänker avsluta Wow Expansions kedjan nu och satsa på D3 och det nya MMO:t? 20/09 Det är bra att det kostar med server change / name change med tanke på scammers och ninjas. Sätter man sig och spelar ett dator / tv spel så söker man efter en verklighets flykt, man får skylla sig själv om man inte uppskattat resan i efterhand. 20/09 Men är det då verkligen spelets "fel" då? Problemen (för det är ju det de är) ligger väl snarare hos honom, som halkar in i ett destruktivt beteende som majoriteten av oss kan kontrollera. Blir ju lite fånig om man lyfter fram WoW som ett spel som är... 20/09 Ja för sånna finns ju inga alls i wow...... 19/09 Få spel har förstört så många liv som WoW. Jag har själv sett en (då) nära vän bli helt beroende och till slut hoppa av skolan. Han var verkligen inte 'beroendetypen'(rökte inte, drack inte, sysslade inte med poker/lotter etc)) åtminstone fram till då,... 19/09 Jag har massor med goda minnen från det spelet. Det kan jag leva länge på och det räcker bra för mig. 19/09 Uppenbarligen missförstod du mig. Att WoW kostar i månaden har jag inget emot alls, snarare tycker jag att det är bra. Skulle det bli gratis (marknadsföras under s.k "free2play" vore detta mycket tragiskt. F2P är _alltid_ sämre än spel man betalar för,... 19/09 Läs lite warcraft lore, han har många olika namn. 19/09 Finns det fler spel som varit igång i 7 år utan att släppa expansioner, för pengar? Klart att större saker kostar (även om jag inte ens vågar tänka på hur mycket dom går med vinst), men dom släpper också en massa nytt innehåll med kostnadsfria jättepatc... 19/09
Skicka en rättelse