TV-Spel för Föräldrar

Medlem
TV-Spel för Föräldrar

Vill introducera min far till att börja spela. Så tänkte köpa en konsol men vet inte vilka spel jag ska börja med och behöver tips. Han ger upp lätt om det blir för krångligt. Det bör vara så basic som möjligt och gärna med så enkla styrkontroller som möjligt.

Det fanns ett spel på Comhems digitalbox för många år sedan där man var en helikopter som skulle bomba skyskrapor. Skyskraporna blev allt högre och högre och lyckades man inte bomba dom som växte mest, då krockade man till slut och det var game over. Så spelet hade i stort sett enbart en knapp för att släppa bomber. Det fastnade han för och spelade ofta och länge. Det gjorde mig glad.

Så nu undrar jag om det finns liknande eller såpass enkla spel att lira till konsol idag. Spel med fri styrning eller tex öppna världar mm går bort. Har letat i en tidigare tråd "#4281021" men tyckte inte att tipsen passade.

Help me!

Medlem

Telltale Games spelen kanske? The Wolf Among Us, The Walking Dead etc. Hyfsat enkla kontroller, linjärt, men ändå väldigt medryckande story.
Om du vill ha riktigt enkel styrning så kanske olika mobilspel passar.

Medlem

Alla spel har väl fri styrning om man ska hårdra det. Nå point and click-spel är väl det enda jag egentligen kommer på som är "lätt".

Medlem

Bra fråga! Mina föräldrar är 40-talister. Spelar inget och kommer nog aldrig göra det.

Dom enda två spelen pappa har kommenterat var:
1. Motocross madness. Han garvade högt när man körde off bounds och motorcykeln flög iväg. Då övertalade jag och min bror honom att testa spelet. Han satte sig glad framför datorn men tyvärr. Intresset falnade snabbt och han klagade direkt på kontrollerna och att det inte kändes som på ”riktigt”. Sedan dess har han aldrig testat något spel igen.
2. Han har nämt att Microsoft flight simulator verkar vara bra. Men han har aldrig testat det.

Annars har han aldrig yttrat sig om mitt spelande.

Vilken generation tillhör din pappa? Vad har han för övriga intressen?

Medlem

Eleven table tennis

Medlem

Min 70 år gamla far är ett stort fan av diverse bilspel, speciellt rally. Gillar även Flight Simulator och Switch Sports. Var också väldigt hypad inför VR men tröttnade ganska så fort med det.

Jag rekommenderar Wii/Switch Sports då det är ett spel med självklara kontroller och något man har skoj med tillsammans, oavsett ålder.

Medlem

Bilspel, speciellt om du har ratt + pedaler.

VR som t.ex. Quest 2 har spel som är relativt lätta att spela (som t.ex. Eleven Table Tennis som Molotov nämnde, annars t.ex. Job Simulator är också lätt att förstå)

Nintendo Switch skulle väl också vara bra, då den har Nintendo 8-bitars som man kan spela om man har Nintendo Online medlemsskap. Då har du spel som kräver max 2 knappar utöver styrkorset.

Zuma's Revenge är ett simpelt spel som går att spela på PC, som blir svårare ju längre in i spelet man kommer. Det enda spelet går ut på är att skjuta bollar till rätt ställe i praktiken.

Simulatorspel som t.ex. Train Sim World 3, Power Wash simulator etc är också relativt lätta att lära sig.

De är vad jag kommer spontant. Sen finns det såklart spel som t.ex. Stardew Valley, Animal Crossing, The Sims, Poly Bridge etc som är lätta om man tar 5-10 minuter att lära sig kontrollerna

Medlem
ZF
Medlem

På en del smart-TV finns den typen av enkla arkadspel. Största problemet för den som tycker moderna spel är för krångliga är kanske att ens hitta spelet i menyerna.

En Pi med några väl valda retrospel (Excitebike typ) är kanske ett enkelt val annars. Går att göra så problemfritt det nu går också efter lite pyssel av administratören.

Medlem

Broken Sword: The Shadow of the Templars
Broken Sword 2: The Smoking Mirror
Broken Sword 5: The Serpent's Curse
Limbo
Inside
Grim Fandango
Firewatch
Everybody's Gone to the Rapture
The Vanishing of Ethan Carter
What Remains of Edith Finch
Worms Armageddon
Journey
Abzu
Broken Age
Untitled Goose Game
Gregory Horror Show
Oxenfree
Virginia
Little Nightmares
ToeJam & Earl (finns inte på Playstation Store just nu, men kanske återkommer, jag har ej spelat senaste, Back in the Groove)
Animal Crossing

Dom här har jag inte spelat, men ser intressanta ut:
Unpacking
Pinball Arcade

1
Skriv svar