Artiklar av PeterE

51

The Godfather II

Året är 1959, datumet 31 december och platsen en hotellterass någonstans i Havanna. I bakgrunden, högt ovanför havet, exploderar kaskad efter kaskad av färgstarka fyrverkerier på den kolsvarta natthimlen. Jag skjuter upp mina glasögon från nästippen och rättar till min röda, lågupplösta slips.

37

G13 Advanced Gameboard

Tillhör du den skara människor som tröttnat att spela det klassiska WASD-ackordet på smutsvita knappar finns nu ett nytt instrument att kasta granater och eldbollar med. FZ har tittat närmare på vad som skulle kunna vara tangentbordens eget Stradivarius.

63

Onechanbara: Bikini Samurai Squad

"Nu på onsdagkväll: öppet hus på kyrkogården för kvinnliga församlingsmedlemmar. Dresscode: lättklätt, gärna strandinspirerat. Medtag eget katanasvärd.". Med de orden kan upplägget i japanska Tamsofts kalkonpangare Onechanbara: Bikini Samurai Squad enklast beskrivas.

56

Halo Wars

Rymden står i brand. På den ena sidan – gossar med guldblänkande hjälmvisir. På den andra sidan – fanatiskt religiösa utomjordingar. FZ har testat livet som befälsämne för den förstnämnda kategorin i Ensembles omtalade strategidänga Halo Wars.

24

Rise of the Argonauts

Prunkande olivlundar, sköna damer, folkets beundran, välsmort munläder och Greklands tuffaste förnamn. Heter man Jason och bor i antikens Grekland har man en garanterad plats i solen - eller?

17

Naruto: The Broken Bond

När Ubisoft lagom till jul för andra året i rad bjuder 360-folket på en ny titel i den allt mer brokiga Naruto-serien står, föga förvånande, ytterligare knogmackor på dagordningen. Mötets ordförande: en energisk yngling med sminkade morrhår.

33

The Last Remnant

FZ har levt det ystra livet som svärdförsedd tonåring när japanska Square Enix i dagarna bjuder på stridstät fantasy i det Xbox 360-exklusiva rollspelet The Last Remnant. Följ med på en tur bland gående fiskar, talande katter och hackande bilduppdatering.

17

Midnight Club: Los Angeles

Los Angeles - LAPD, Disneyland, Sunset Boulevard och illegal gaturacing. Rockstar har återskapat både det förstnämnda och det sistnämnda när man i dagarna är aktuella med den fjärde titeln i Midnight Club-serien.

53

Saints Row 2

Vad sägs om en portion löskokta gangsterklichéer serverade med extra attityd? Volitions meny är kortfattad, men Saints Row 2 är likväl en välkomponerad anrättning som överraskar.

28

Spider-Man: Web of Shadows

New York City - kryddiga varmkorvar, skrikande taxichaufförer och världens mest kända staty. Tyvärr syns inget av det när Treyarch ännu en gång får förtroendet att göra spel av Marvels portalfigur Spider-Man.

149

Fable II

Fyra år efter sin föregångare släpptes är Fable II till slut butiksaktuellt, om än med konkurrerande Fallout 3 i bakhasorna. Lionheads motmedel? En öppen spelvärld, skarpslipade klingor och ett gläfsande loppbo. Följ med FZ på en tur genom Albions vidsträckta landskap.

18

Viva Piñata: Trouble in Paradise

Nära två år efter sin debut är Rares godisfyllda pappersdjur tillbaka. Lossa bältet, packa tandborsten och följ med när FZ gör ett återbesök i den prunkande grönskan på Piñata Island.