Inlägg av Zeatrix

Inlägg som Zeatrix har skrivit i forumet

Skrivet av Orbek:

Ett annat steg man kan ta är att sänka priset, musiker klarar sig med runt 100:- per kopia.

Priset sätts såklart i relation till kostnader. Har du en aning om vad ett spel kostar att göra? Det dyraste album som gjorts genom tiderna är Guns n' roses senaste Chinese Democracy, ryktet säger att det gått loss på 14 miljoner dollar. Det är en skitsumma för ett moderna spel.

Det många glömmer är att musikbranschen fungerar EXAKT likadant. Den mesta musik som släpps går med förlust (för distributörerna alltså) det är bara den lilla minoritet musik som säljer skitbra som håller allt flytandes.

Tyvärr är det så att Britney, Backstreet (iaf förr) och sån skit tillåter annan bra musik att göras...

Jag håller med om att det låter som låga siffror. Men betänk dock:

Hur många nya spel kommer inte varje vecka? Hur många av dessa säljer RIKTIGT bra. Inte många, men vissa spel, typ World of Warcraft, Halo, Gears of War osv säljer sjukt bra. Vinsterna från dessa få spel kan nog göra att alla förlusterna från andra spel vägs upp. Tänk på att det är distributörerna som står för kostnaderna för många spel och de tar ju vinster från pengakor och lägger på andra spel.

Ganska lustigt att jag nämnde EXAKT att Beatles var ett band som förlagen möjligtvis kommer satsa på i artikeln om GH: Metallica... Ibland får man svar på tal snabbt.

Mahone:

Happy New Year är ju en av deras mest kände som spelas VARJE år på varje nyårsfest av rang Den och Final Countdown

Jag gillar hårdrock och föredrar Guitar Hero framför Singstar men hellre ABBA än dagens tuggummipop som Singstar 1 & 2 bjuder på

Jo Metallica har förändrats, visa mig den person som vid 45 är sig exakt lik när han/hon var 20 så ska jag visa dig en psykopat.

People change, så självklart har Metallica förändrats. Jag tror det skulle vara ännu tristare om Metallica lät exakt likadana idag som de gjorde 82. Dessutom så är det ganska stor skillnad på alla deras album, inte bara på de senare med den äldre.

Dessutom är ju Death Magnetic en grymt bra platta!

Detta kommer bli det bästa sedan hjulet!

För er som inte uppskattar Metallica, synd, men knappast nått att klaga över. Snubbarna bakom GH väljer ju att släppa spel med stora band av naturliga orsaker: Försäljning.

Skulle de släppa ett Powermetal-GH skulle det inte sälja lika mycket som ett GH Metallica av den enkla anledningen att det inte finns lika många potentiella köpare. Det logiska för dem vore att i framtiden sälja spel av typen GH Rolling Stones, GH Bruce Springsteen, GH Beatles, GH Iron Maiden osv...

Hi Hi, detta påminner mig om en diskussion jag och en polare hade om hur man kunde ta musikspelkonceptet vidare. Vi kom fram till att Symphony Hero, spelet då du och hela släkten är en symfoniorkester med massvis med violiner, baser och trumpeter, var det klart hetaste.

Skrivet av Gortie:

Släpp produkter som är värda att betala 5-600 spänn för så ska dom se att folk betalar för sig.

Maken till puckat uttalande. Om du sneglar lite på hur konsol-spel och deras PC-motsvarigheter säljer så inser man snabbt att konsol-spel säljer mycket bättre trots mycket färre maskiner. CoD4 är ett av många exempel men kanske det bästa...

Skrivet av Katana:

3ps.. dice gör skitval efter skitval, ett av de första var att skita helt i klancommunityt i bf42/bf2. blir bojkott av dedär heroes för min del

Lustigt, med tanke på att många av de som jobbar på DICE är eller har varit aktiva klanspelare...

Jag kan bara minnas att jag haft ett problem med CCC sedan det släpptes för x år sedan. En rullist som inte fungerade.

Det beror väl på hur bra konfad dator man har

CCC funkar bra, förstår inte vad folk klagar på...

Anyways, 7.10 är riktigt rekommenderad om du kör Crossfire. Om du inte gör det är det ok men inte jättebra...

Skrivet av slartibartfast:

Lustigt hur snabbt alla blev moralpoliser och skyddare av principer såfort det är piratverksamheten som blivit attackerad med tveksamma medel...Var är den moralen när ni själva sitter och tar lagen i egna händer?

Kan inte annat än hålla med, TPB vet vad de pysslar med, civil olydnad, och alla som tankar eller laddar upp där är brottslingar enligt svensk lag, sluta hymla.

Well, jag köper all media jag konsumerar just av den anledningen att jag tycker det är principiellt viktigt att följa lagar även om de är lätta att bryta mot.

Så därför borde jag röstat nej av den anledningen, men jag röstar ja bara för att jag tycker det är så skönt/roligt att företagen ger tillbaka av lite samma medicin.

Skrivet av Oneone:

Sålänge det finns co-op så kommer det att gå långt.

Synd att det inte kommer komma ett co-op läge då

Även om jag var relativt övertygad om att det inte skulle släppas i år så hoppades man ju innerst inne. Nu hoppas man innerst inne på att betan kommer i år och att man får en beta-nyckel

Hoppas det blir grymt!

Ja jag har ett ATI-kort men jag kan ju inte annat än tycka det är konstigt att de inte släpper några nya drivrutiner till sina gamla kort till XP, alla nya spel som släpps kommer ju introducera nya problem och senaste de släppte en var i november, det är ju ett halvår sedan!

Coolt, hoppas dom lägger till support för multi-core processorer i framtiden också...

Ja hoppas kan man ju alltid...