500 000 USA-dollar finns i den sammanlagda prispotten vid företagets Independent Games Competition-tillställning.

Hittills har #Activision Blizzard delat ut 250 000 USA-dollar (1,6 miljoner kronor) till de glada indie-utvecklare som fått topplatserna i företagets Independent Games Competition-tillställning. Första rundans vinnare hette Peter Angstadt vars realtidsstrategiska Dstroyd roffade åt sig 175 000 dollar i prispengar, och snart väntas ännu en runda av tävlingen gå av stapeln med ytterligare 250 000 dollar att slåss om.

Tanken är att pengarna som utvecklarna vinner ska användas för att ytterligare fördjupa deras spelidéer, och det som Activision får ut av det hela är att de får förstatjing på att ge ut den färdiga produkten. Rättigheterna till namn och varumärke stannar dock kvar hos den/de ursprungliga skaparna.

– Första rundan av tävlingen var väldigt imponerande, och vi har verkligen njutit av denna möjlighet att visa vårt engagemang för att stödja den kreativa andan och innovationen som finns hos indie-utvecklare. Vi ser fram emot att fortsätta belöna indie-utvecklare för deras otroliga ansträngningar, och att inspirera dem att förvandla deras drömmar till verklighet, säger Activision-chefen Dave Stohl.

Tävlingen är dessvärre endast öppen för amerikanska utvecklare. Nedan ser du en trailer på vinnande spelet Dstroyd.

Skicka en rättelse