Lagom till tisdagens halloweenfirande (du har väl ordnat med kostym?) har GameTrailers.com komponerat en synnerligen ambitiös film som i knappa elva minuter räknar ner vad man anser vara spelhistoriens tio läskligaste spel. Bland de utnämnda bidragen nämns bland annat klassiker som #id Softwares dunkla [[FPS]]-pangare #Doom 3, den kultförklarade action/rollspelshybriden #System Shock 2, Jaguar-utgåvan av #Aliens versus Predator och - den kanske mest utstuderade titeln - #Tecmos #Fatal Frame 2 (här hemma bättre känd som #Project Zero 2: Crimson Butterfly). Hela trailersviten kan enklast ses i strömmande flashformat direkt från YouTube.

?

Vad tycker du? Är listan rättvis eller saknas något spel? Kan ett spel verkligen vara riktigt skrämmande? Har du själv någon negativ erfarenhet av datorbaserad skräck? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

det finns inga läskiga skräck spel har spelat alla silent hill spel förutom 5:an och dem är inte läskiga. f.e.a.r skit spel blir inte ens skraj. doom spela igenom tråkigt vad är det som är läskigt i det spelet. alien vs predators inte ens det spelet är... 17/10 Thief III Deadly Shadows....ok inget skräckspel men stämningen i hela spelet påminner om den där "mysskräcken" som nån nämnde tidigare. Fast även om spelet inte är nåt renodlat skräckspel så är banan The Shalebridge Cradle fortfarande det mest skrämmand... 31/10 Håller med till 100% ;) 31/10 För silenthill till psx var nytt när det kom, inget annat spel tidigare hade ens kommit i närheten av den pyskologiska skräck. Illa fall inte på psx. Plus att ettan var mycket läskigare och obehagligare än vad tvåan var i min mening, tackvare just det... 31/10 Det läskigaste av dom är ju lätt silent hill 4 :the room.:P Dock är ju jag 12 år så... 31/10 Kul att Dark Seed fick vara med, det hade helt försvunnit ur minnet. Om jag inte minns fel var det spelet det första som gjorde mig riktigt obehaglig till mods. Dessutom var laddningstiderna med en A500 utan hårddisk skrämmande i sig. 31/10 Jag brukar inte smyga i långa korridorer irl men jag hade en bästa kompis som gillade att skrämma mig lite titt som tätt så varje gång jag ska gå runt ett hörn och det är någon nära så hoppar jag till. Skojjar inte så många gånger man gått hemma och bro... 31/10 och hur FAN kunde Clive Barkers Undying INTE vara med ??!.. menar att DOOM3 är med men inte undying . haha ? Det är tamejfan ett hån. nä, bättra på eran research tack gametrailers 31/10 Det läskiga i Doom 3 är ju själva stämningen, ingen musik utan bara tungt med ljud överallt omkring en. Smygandes omkring i mörkret, letandes efter ljudloggar och annat mys. Sedan när shockeffekterna dök upp var inte de så läskiga, men stämningen lyckad... 31/10 FEAR var inte ens med på listan :down: 31/10
Skicka en rättelse