Blizzard DOTA blir Blizzard All-Stars och Dota 2 förblir Dota 2. Både Valves Gabe Newell och Blizzards Rob Pardo säger varsin fin sak om varandra.

I februari satte kanske en eller två av er kaffet i vrångstrupen när #Blizzard och #Valve började kämpa om varumärket Dota. Men nu kan ni ta det lugnt, då de via ett pressutskick röjer att de kommit överrens om en lösning. Valve fortsätter använda sig av Dota ur en kommersiell vinkel, medan Blizzard har rätten till det ur en ickekommersiell synvinkel för att Blizzards community ska kunna använda sig av namnet på sina nivåer i Blizzards spel. I och med det byter Blizzard DOTA namn till #Blizzard All-Stars och Dota 2 förblir Dota 2.

– Såväl Blizzard som Valve är medvetna om att det i slutändan handlar om att spelare helt enkelt vill kunna spela de spel de ser fram emot, så vi är glada att vi kommit överens på ett sätt som låter oss båda fokusera på det. Som en del av denna överenskommelse byter vi namn på Blizzard DOTA till Blizzard All-Stars, vilket är ett namn som bättre reflekterar spelets design. Vi ser fram emot att ge mer information om det i ett senare skede, säger Rob Pardo på Blizzard.

– Vi är nöjda att vi kunde få till en överenskommelse med Blizzard utan att behöva tvista på ett sätt som inte skulle gagnat någon. Vi vill båda fokusera på det våra fans bryr sig om, skapa och få ut fantastiska spel till våra communities, instämmer Gabe Newell på Valve.

Fler detaljer kring deras avtal i frågan vill de inte röja.

Vad tänker du om deras uppgörelse?

Köpte det eller ej, han la ner för han blev inte nöjd hur det blev. Tycker du bör tänka om lite 13/05 Han la ner CS? Valve köpte det. 13/05 Trevligt och se. 13/05 Varför gäller ni? Killen som gjorde DOTA satte aldrig ett varumärkesskydd, så vilket företag som helst får använda sig av namnet. Och Blizzard har aldrig sagt att dom äger Dota, så ge fan i att gnälla när ni inte har en anledning. Sedan detta snack om... 13/05 Haha! :D 13/05 Gillar Valve 100x mer än vad jag gillar Blizzard, men i denna tvist anser jag dock att Blizzard hade rätt i frågan. 13/05 Yes, helt sant. Håller med om att blizzard har gjort fel i alla lägen. Visst öppen källkod för wc3 men om man skapar något sådant så tycker i alla fall jag att inte blizzard ska ha något att göra när det gäller innovativa idéer som man kan tjäna pengar... 13/05 Om det inte var Blizzards, när i helvete var det Valves? Counter-Strike var en fristående mod och inte Valves heller. Är det någon som bara tar över grejer som inte är deras är det väl Valve. 13/05 Tror inte jag har sett Blizzard DOTA sedan de announcade det, i stort sett alla bilder sedan dess har det stått All-Stars på. http://us.battle.net/sc2/en/blog/994843 är från 2010 och de benämner det All Stars. Tror de döpte om det i stort sett samma dag... 13/05 Jo, vanliga dota finns ju kvar. Själv tycker jag det är kul att någon tar intiativet och uppdaterar spelet, så det kan utvecklas på ett sätt som warcrafts motor inte hade klarat! 13/05
Skicka en rättelse