Vad händer om man mixar Minecraft, Halo och Warcraft? Missa inte indieliret som nu befinner sig i gratis alpha.

Gillar du tanken på att ha en oändlig värld där du bygger baser, samlar resurser och försvarar dig mot rymdinvasioner såväl på marken som uppe i himmelen? Då bör du lägga tid på att spana in #StarForge, ett indielir från studion #CodeHatch som även går att beskriva som ett #Minecraft som idkat älskog med #Halo. Bygg din drömbas som sedan ska hålla dig säker från antingen utomjordingar, eller från andra spelare.

Det finns i nuvarande alpha-version ett överlevnadsläge, där du behöver skapa någonting som kan hålla dig säker från en invasion av fula rymdkräk. Du kan köpa fordon, vapen och om du ids kan du flyga upp högt bland stjärnorna för att bygga en egen rymdstation. Det andra spelläget som är på frammarsch är ett lag-mot-lag-läge som handlar om att du samlar resurser, försvarar en nyckelpunkt samtidigt som du ska meja ner det andra lagets nyckelpunkt.

Just nu är spelets sajt fantastiskt överbelastad, men så fort det går kan du ladda ner alpha-klienten och prova på överlevnadsläget som det passar dig. Själva spelet kommer även i framtiden vara free-to-play, med möjlighet att köpa nya karaktärer, klasser och föremål. Missa inte filmen nedan som förklarar spelets potential.

Den tidiga alphan är alltså spelbar, men i behov av puts. Därav bör du vara försiktig med att förvänta dig för mycket.

Tack till Paladia, Lolki, Paintedpain för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse