E3 har stängt portarna för i år och tre FZ-redaktörer listar fem favoriter var från den späckade veckan. Håller du med dem?

@Joakim Bennet – Chefredaktör

 1. #Watch Dogs

 2. #The Last of Us

 3. #Star Wars 1313

 4. #Beyond: Two Souls

 5. #Tomb Raider

Sådärja! Den kanske mest intetsägande E3-mässan någonsin är avklarad. Vid slutinventeringen finner jag endast en handfull titlar av värde, och utöver dessa inga (0) spännande utannonseringar som fick mig att hoppa högt. Sorry, Nintendos nya intresserar mig inte. Jag har inget behov av att ha ett separat inventory på en andra skärm. Gimmickartat. Tre av de fem titlar på min topplista är Uncharted-inspirerade – vilket inte är dåligt i sig, men det visar tydligt vilken brist på fantasi som spelindustrin lider av. Fantasi och mod. E3 2012 går till historien som ett stort ”mjahä?”

Watch Dogs var en av få titlar som överraskade Jocke.

@Fredrik Eriksson – Redaktör

 1. #Beyond: Two Souls

 2. #Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

 3. #Tomb Raider

 4. #The Last of Us

 5. #Star Wars 1313

Istället för att bli mässan som omfamnade framtiden blev E3 2012 en sista stor, om än något slentrianmässig, fest för en åldrande generation konsoler. Men förutom att Wii U blev "Wii BOOO!" har jag svårt att känna mig särskilt nedslagen. Visst hade det varit galet spännande om den utopiska framtiden redan över oss men jag bad trots allt om en handfull titlar som gjorde mig andlös av förväntan och fick hajpen att slå vilt i bröstet. Vet ni? Jag fick kanske mer än så.

David Cage snärjde Fredrik med Heavy Rain, och han är på väg att göra det igen med Beyond.

@Tompa – Redaktör

 1. #Watch Dogs

 2. #The Last of Us

 3. #Star Wars 1313

 4. #Tomb Raider

 5. #Rayman Legends

E3 2012 med ett ord – stiltje. Frånvaro, väntan på ny hårdvara och uppföljare. Inte ens första nextgen-konsolen skakade liv i oss. Fem av fem spel på min lista saknar uppföljarsiffror i namnet, och de tre översta är faktiskt nya spel (ja, även Star Wars).

Det är inte min avsikt att göra ett statement. Det bara blev så, av det enkla skälet att de tre spelen i topp gör en ansats att åstadkomma något på egna meriter. För i slutet av en lång konsolgeneration är det nyheter branschen behöver. I motsats till vad alltför många köper – årliga #korridorkrig och #polisjakter med rötterna i förra decenniet.

The Last of Us – ett av de tre mest lovande spelen från E3, tycker Tomas.

Skicka en rättelse