Gamestop-chefen säger att försäljning av begagnade spel är bra för spelbranschen och att kunderna alltid kommer att vilja ha möjligheten att köpa använda spel.

I en intervju med Gamasutra säger Gamestop-chefen Paul Raines att sälja begagnade spel inte är dåligt för spelbranschen.

– Vi skäms inte över andrahandsförsäljningen, utan tror faktiskt att den är bra för branschen. Vi kannibaliserar inte försäljningen av nya spel.

Kritiken mot Gamestops andrahandsförsäljning brukar lyda att nysläppta spel säljer sämre. Men det slår Paul Raines ifrån sig. Han menar att spelare brukar behålla nya spel i åtminstone sex veckor innan de säljer vidare dem.

– Mitt svar till utvecklare är att vi ökar tillväxten i en bransch som behöver växa. Vi tror att det finns en stor brist på medvetenhet kring hur bra det är för branschen. Vi försöker vara genomskinliga för att vi vill att folk ska förstå hur bra det är. Vi vill hjälpa folk att förstå vad vi försöker göra för branschen.

Han säger också att marknaden alltid kommer att finnas, oavsett vad spelutgivarna tycker om det.

– Begagnat-marknaden kommer inte att försvinna över en natt. Oavsett vad som händer kommer det att finnas personer som vill ha #Madden 07 för 50 kronor. De har inte 500 spänn att lägga på ett nytt spel. Vi har massvis av kunder som fortfarande spelar Playstation 2-spel.

Vad tycker du om vidareförsäljning av spel?

Så länge folk är korkade kommer GameStop kunna fortsätta, om folk insåg hur dyra de begagnade spelen är där jämfört med vad ett nytt spel kostar eller vad man får betala på tradera skulle de förmodligen inte handla. Men å andra sidan, sparar du 100kr... 08/08 Men alltså ingen tvingar dom, det förstår du väl? Om om en medelintelligent otvingad människa väljer att betala så gör dom det för att de tycker att de fick ett gott värde för det. Det KAN inte vara så svårt att förstå. Du kanske inte uppskattar faktore... 08/08 Till er som anser att Gamestop och dylikt borde betala utvecklarna när de säljer begagnade spel: När en butik köper in ett spel tar de en risk, jag vågar säga att långt ifrån 100% av alla spel de köper in säljs vidare. När sedan spelet säljs tjänar de... 07/08 Brukar inte spel med "köpe-DLC" vara spel med nyckel som kräver registrering och dyl? Detta för att alla måste köpa ny DLC för varje ex av spelet och spelet i sig är bundet till ett konto så att man inte skall kunna lämna över DLC och/eller spel till... 07/08 Vad då skitsnack, det var ju fan ett reportage om det här i UK och f d anställda berättade hur de "gömde" spelen och medvetet gjorde det svårare för kunder att hitta nya ex då oftas här i UK så "smällter" oftas Nya och Begagnade hyllorna ihop, på så sät... 07/08 Jag köper inte begagnade spel men betalar nästan alltid under 300 spänn ändå, min hemlighet? Steam :D 07/08 Jag tror att många fysiska spelbutiker skulle gå omkull om begagnatförsäljningen försvann. Ser det mest som en service till kunderna, man erbjuder fler alternativ till en vara de vill köpa. Och sparar kunderna pengar på att köpa begagnat, då är ju chans... 07/08 Jag håller med dig om problemet om att du får löjligt lite för spelet du lämnar in hos gamestop med tanke på va dom kränger det för sen. Man skulle nog få mer om han lade ut på blocket eller tradera men ibland vill man vara smidig och enkel även om man... 07/08 Microsoft: "Xbox är bra för konsolmarknaden" Vad är det för poäng med partiska uttalanden som nyheter? 07/08 Svar på punkt 1, att personalen är otrevlig, många här verkar inte gilla Gamestop speciellt mycket så de borde också ha problem? 2. Storföretagen slutade sälja spel till Game på kredit för att Game inte hade pengar kvar och företagen inte ville skicka... 07/08
Skicka en rättelse