I en intervju med Gamasutra säger Gamestop-chefen Paul Raines att sälja begagnade spel inte är dåligt för spelbranschen.

– Vi skäms inte över andrahandsförsäljningen, utan tror faktiskt att den är bra för branschen. Vi kannibaliserar inte försäljningen av nya spel.

Kritiken mot Gamestops andrahandsförsäljning brukar lyda att nysläppta spel säljer sämre. Men det slår Paul Raines ifrån sig. Han menar att spelare brukar behålla nya spel i åtminstone sex veckor innan de säljer vidare dem.

– Mitt svar till utvecklare är att vi ökar tillväxten i en bransch som behöver växa. Vi tror att det finns en stor brist på medvetenhet kring hur bra det är för branschen. Vi försöker vara genomskinliga för att vi vill att folk ska förstå hur bra det är. Vi vill hjälpa folk att förstå vad vi försöker göra för branschen.

Han säger också att marknaden alltid kommer att finnas, oavsett vad spelutgivarna tycker om det.

– Begagnat-marknaden kommer inte att försvinna över en natt. Oavsett vad som händer kommer det att finnas personer som vill ha #Madden 07 för 50 kronor. De har inte 500 spänn att lägga på ett nytt spel. Vi har massvis av kunder som fortfarande spelar Playstation 2-spel.

Vad tycker du om vidareförsäljning av spel?