Guinness-rekordet för längsta spelmarathon är slaget efter en vecka i Call of Duty: Black OPs 2.

För bara en stund sedan öppnades dörrarna till vinterns upplaga av Dreamhack. Många av oss har nog suttit på de där obekväma stolarna och spelat ett par dygn i sträck men vi är alla brädade av Okan Kaya från Australien som nu innehar Guinness-rekordet i längsta spelsession. I en hel vecka - 135 timmar - spelade han #Call of Duty: Black OPs 2.

En vecka innehåller som bekant 168 timmar (det säger i alla fall vår miniräknare) men enligt reglerna för det aktuella rekordet får du ta 10 minuters paus per timme. Du kan bunta ihop flera sådana pauser så att du kan ta en tupplur, utföra behov eller kanske äta lite. Hursomhelst är det en bedrift. Och lite skrämmande.

(Rubriksbild från 4Cabling/Facebook)

Var uppe ca. 60h en gång på ett LAN i November år 2000 (hittade just läskiga bilder i en mapp...) vartefter jag somnade och sov 5h i ett badkar, vill minnas att det tog en 3 dagar att återhämta mig efter den bedriften. Minns fortfarande de flera timmar... 23/11 Ja med samma pausregel. Kan tillägga att jag sov två timmar under en 60-timmarsperiod när jag kom hem från usa i somras, min hjärna var helt jetlagad vilket gjorde att jag bara inte kunde somna. Ska väl också sägas att ens ögon lär blöda efter ett långt... 23/11 detta också med 10 minuters pauser som man kan spara ihop till flera timmars sovtid? jag har varit uppe i 2-3 dagar på lan, då var man iofs yngre. nu när man jobbar händer det att man klarar sig nån/några dagar i veckan på 4 timmar ibland också. visserl... 23/11 Försök själv, tror du finner det svårare än du tror. Kollade en del på streamen för samma rekord fast för strategispel. När han började blöda näsblod pga sömnbrist såg han inte så road ut. 23/11 Då slår jag dig, har nog varit vaken i typ 40 timmar. Vet inte riktigt exakt. Kanske ännu mer :( Har varit vissa gånger då jag "behövt" vara vaken av praktiska anledningar för att ej missa upprop eller arbete, eller för att försöka återfå en mer vanlig... 23/11 med 10 min i timman får du ju 4 timmar du kan sova, eller käka på (per dag). käket borde du kunna lösa genom att köra det i mixern och sedan dra sugröret medans du spelar. 4 timmars sömn klarar man sig nog ganska ok på om man bara ska sitta och lira cod... 23/11 135 timmar? Kanske skulle fundera på att skaffa sig ett liv, fy sjutton vad sorgligt 5 timmar la jag på blops2 skiten, ett varv inte mer! [DELETE] 22/11 om jag har förstått det rätt hade han 135 stycken 10min-pauser = vilket är 22,5h eller nått. han satt i 135h vilket motsvarar ungefär 5,5 dygn. alltså på 5,5 dygn kan du ta 5,5 st 4h nap. reserverar mig mot att jag kan ha räknat fel/missförstått. 22/11 Är det verkligen så många timmar utan krasch? 22/11 Ballt typ. När ska någon ta och slå rekordet i att hålla sig vaken? Det ligger bara på tio eller elva dygn, hur svårt kan det vara? 22/11
Skicka en rättelse