Svenska Paradox släpper flera av sina historiska strategispel gratis till samarbetande högstadie- och gymnasieskolor.

Svenska #Paradox samarbetar med landets högstadie- och gymnasieskolor. Företaget sponsrar deltagande skolor med gratis nedladdningsbara kopior av deras historiska strategispel, med tanken att de ska kunna användas i undervisningen.

Spelserier som #Crusader Kings, #Europa Universalis, #Hearts of Iron och #Victoria kan bli aktuella. Paradox-spel har sedan tidigare använts i undervisning på skolor och universitet i bland annat USA och England.

-- Vi vill ge Sveriges skolor chansen att använda spel i sin undervisning, eftersom det är ett fantastiskt verktyg att undervisa med. Det är ett aktivt sätt för elever att ta till sig kunskaper som uppmuntrar till samarbete både mellan eleverna och mellan ämnesområdena. Spel gör att all kunskap sätts in i sammanhang och gör att eleverna kan ta till sig en stor mängd information samtidigt som de har roligt, säger Susana Meza, marknadsansvarig på Paradox.

-- Våra spel har inte skapats för att undervisa, vårt mål har alltid varit att ge en engagerande upplevelse för spelaren. Men eftersom vi skapar spel som är historiskt korrekta och som visar hur man styr ett land genom en viss tidsera så väcks historien till liv. Det är så vi anser att all skolundervisning ska vara – en utmanande upplevelse där all information ges naturligt till eleven. Så vi hoppas verkligen att svenska skolor tar chansen och använder spel i sin undervisning, säger Johan Andersson, studiochef på Paradox.

Tack till MuteWitness för detta #nyhetstips!
Det är nog precis som med allt annat, man lär sig olika, har lärt mig hur mycket som helst av spel och det är och en anledning att jag lärt mig ännu mer, det har fått mig intresserad. Dock så fungerar det nog inte för de som tycker spel är dumt, coola... 26/11 Jag spelade Paradox spelet Svea Rike i skolan för 15år sedan när jag var 11 år gammal och det gick hur bra som helst! De hette visseligen inte Paradox på den tiden... Men det var gjort av exakt samma folk som jobbar där fortfarande. 26/11 spela "bygg bilar med mulle meck" sen har du ett garanterat jobb som chefsingengör på volvo. 26/11 För att böcker är ju aldrig vinklade ;) Skämt åsido, historia är ett område av ständigt aktiv forskning jag tror inte Paradox spel bygger på sämre källor än gamla skolböcker som citerar riksmyterna om Gustav Vasas hjältetdåd, moderna Sveriges neutralite... 26/11 Det är lite konstigt egentligen att det inte finns så jättemånga spel som man lär sig saker av. Jag tycker det borde göras många fler spel man lär sig av för att man både lär sig och har roligt samtidigt. 26/11 Min historiebok va trasig och luktade fimpar. Samt att minst 7 personer haft den före mig och ritat kukar och mustascher. Eller strukit under ointressanta saker med bläckpenna. 25/11 Sweet. Synd bara att man redan har avslutat historia kursen. 25/11 Detta fick jag spela i gymnasiet också, redan 2003 :) så jag tror dom har gjort så ett bra tag nu :) 25/11 Geografi är något som kommit med paradox spel för mig, känner tack vare spelen till många städer, även små, över världen och på ett ungefär var de finns. Europeiska geografin är väl det starkaste. 25/11 All heder till Paradox. 25/11
Skicka en rättelse