Ett av de mest betydelsefulla strategispelen någonsin finns nu gratis för din browser.

#Dune II: Battle for Arrakis släpptes i nådens år 1992. Nu, tjugo år senare, kan du spela strategiklassikern i din browser. Spelet har portats från en open-source-version och är helt gratis att spela. Utvecklaren bakom portningen tar dock tacksamt emot donationer.

Dune II är sannerligen en pionjär för strategispelen som formade genren för lång tid framöver. Frågan är hur titlar som #Command & Conquer och #Starcraft hade sett ut om inte Dune II hade funnits.

Portningen är trogen originalspelet och känns alltså precis så 1992 du kan tänka dig. Är du redo för en nostalgikick eller en historielektion rekommenderar vi dig att kolla in spelet.

Skulle vilja ha en version av Dune 2 som tillåter att man väljer flera enheter samtidigt det är det enda som får mig att inte vilja spela om spelet. 15/01 Fan, jag älskade ju DUNE 2, men jag kan inte spela denna browserversion. Efter att jag väljer hus på introscreenen möts jag bara av texten "loading..." och en tom ruta undertill, det händer inget... Nån mer som har detta problem eller vet hur jag kan... 09/01 Kan ju vara värt att nämna dem som FAKTISKT gjort detta möjligt. http://www.opendune.org/ Det är dem som gjort open-source motorn som sedan "bara" blev portad till webbrowser. 07/01 Åh minns att man fick spara ofta när man spelade mot Harkonnen så man hade möjlighet att ladda om innan en Death Hand blåstes av, och så fick man hoppas på att den missade lika grovt som den brukade. Andra smågrejer man lärde sig kvickt var att bygga... 07/01 Ur-RTS:et :) 06/01 På tal om drog, RTS där man kan bygga snygga, välskötta baser med murar, vägar och försvarstorn som länkar samman med murarna på ett passande vis är helt klart min svaghet. edit: jag minns när jag satt fast på sista uppdraget med atreides, när man mötte... 06/01 Första spelet som jag köpte samtidigt som min första pc, vilken drog det blev, trots att man inte hade ljudkort så spelade man dag och natt. Härliga minnen. 06/01 Man undrar varför inte detta enkla koncept används i dag när nya spel ska göras. Det är enkelt och väldigt underhållande. Det "nya C&C" är bedrövligt om man jämför. 05/01 Känner mig som en tönt som diskuterar ett spel jag lirade för 18 år sedan. Men nåväl. Dune 2 hade ≈2 enheter för varje lag som var unika. Alla hade i grunden exakt samma prylar, om än att de vart tillgängliga i olika skeden. C&C var betydligt mer varier... 05/01 Musiken var ännu bättre om man hade ett Roland MT-32 kompatibelt ljudkort eftersom musiken var MIDI och ljudet berodde på vilka instrument som fanns på ljudkortet. MT32 var oslagbart då jag spelade detta. En ren re-make i Command & Conquer motorn för... 05/01
Skicka en rättelse