Licenser och utvecklare från THQ kommer att säljas bit för bit på auktion om ett par veckor.

Den 22 januari kommer #THQ säljas styckvis på auktion. Köparna kommer kunna lägga bud på de olika tillgångarna; licenser och utvecklare som idag tillhör THQ. Däribland hittar vi #Relic (Dawn of War och #Company of Heroes), #Vigil (Darksiders)och #Volition (Saints Row).

Bland de potentiella köparna hittar vi #EA, #Ubisoft och #Warner Bros. som alla har visat intresse. Och med tanke på att titlarna och utvecklarna kommer säljas var och en för sig är det mycket möjligt att jätteutgivarna lägger beslag på olika titlar. Darksiders III från EA i framtiden? Saints Row 4 från Ubisoft? Vi får vänta och se.

Andra spel som just nu har THQ som utgivare är den vansinnigt lovande trion #South Park: The Stick of Truth, #Company of Heroes 2 och #Metro: Last Light.

Det var i mitten av december som vi avslöjade att THQ ansökte om konkurs.

Bättre om Sega köper upp det isf, de har ju lyckats bra med Creative Assemblys spel :P Samt så har ju Creative Assembly Warhammer licens nu så de skulle kunna samarbeta mkt väl mellan de två olika utvecklarna. 12/01 Seriöst...med de titlar THQ har, hur 17 har de lyckats konkursa? 09/01 Ja vore något det :) 08/01 Absolut. Jag älskar också Dawn of War-serien (personligen tycker jag den till och med är bättre än CoH). 08/01 Satt PRECIS och funderade på det där när du svarade :) Så satans tajming där kamrat! Får hoppas de får fortsätta, vore förargligt annars. 08/01 Dawn of War-licensen är inte till salu. Den går tillbaks till Games Workshop som kan sälja den till vilket bolag de vill. Så även om Relic + Company of Heroes blir uppköpta betyder det inte att DoW följer med. Däremot kan förstås GW vara nöjda med Relic... 08/01 Får THQs ledning själva som de vill går bolaget till Clearlake Capital. $60 miljoner för hela företaget låter dock väldigt lite. 08/01 Att det färdigutvecklas ordentligt av THQ är jag inte oförstående om...det är vem som tar hand om produkten efter det...som skrämmer mig. 08/01 CoH2 kommer att färdigutvecklas som planerat - vad jag har förstått (finns även tidigare artiklar om just detta på FZ) har Relic fått finansiering till att slutföra utvecklingen av spelet precis som det var tänkt. Osäker hur kontinuerlig drift av servra... 08/01 De har en del grejer att säga till om faktiskt. Som t.ex. "Om Dead Space 3 inte säljer 5 miljoner så kommer vi inte ge pengar till ett nytt" eller "ni måste ta 2-3 månader för att göra ett trist MP-mode till ME3 så vi kan köra EA Passes ner i halsen på... 08/01
Skicka en rättelse