Ny info, första bilderna och releasedatum – här hittar du allt om Black Flag.

#Assassin's Creed IV: Black Flag presenterades förra veckan med bland annat en trailer och är, namnet till trots, den sjätte delen i #Ubisofts ständigt populära serie om lönnmördare bland viktiga tidsepoker, så som den amerikanska revolutionen och renässansens Italien.

I början av 1700-talet äger Black Flag rum.

Black Flag har varit under utveckling i nästan två år och skapas i första hand av ett gäng Assassin's Creed-veteraner på Ubisoft Montreal, med stöd från mängder av andra Ubisoft-kontor. Yves Guillemot, big boss på företaget, är självklart taggad:

– Med ny hjälte och ny setting skapar vi det modigaste och mest unika Assassin's Creed-spelet hittills, samtidigt som vi respekterar seriens grundpelare som gjort det så stort bland fansen. Assassin's Creed IV: Black Flag baseras på en sann, hård och spännande del av en legendarisk era som kommer att exaltera både gamla och nya fans.

Sjörövarnas gyllene era

Black Flag handlar om Edward Kenway, farfar till treans Connor och en ung brittisk man med en fäbless för fara och äventyr. Han tar klivet från den brittiska flottan till ett liv som sjörövare i den karibiska övärlden. Ganska snart dras Edward också in i kriget mellan assassinerna och tempelriddarna, och detta med så kallade "Golden Age of Pirates" som kuliss.

Connors farfar tycks också ha en grej för att klättra bland grenar.

Assassin's Creed IV kommer i sedvanlig ordning bjuda på en öppen värld med fler än 50 platser att navigera till. Någonting om #Assassin's Creed III:s sjöfarande yppas inte i pressmeddelandet, men vi tar för givet att det kommer vara en av huvudingredienserna – precis som de första bilderna klart och tydligt visar.

Den 31 oktober släpps Black Flag till Playstation 3, Xbox 360 och Wii U. Det kommer även att släppas till pc, Playstation 4 och "andra nextgen-konsoler".

Ännu fler bilder ser du här.


Efter AC3 (som var så stelt och plastigt) så är det enda som lockar med detta spel pirat-temat. Men tror man kommer få samma stela oengagerade spel så ska nog försöka hålla mig borta från detta även pirat-temat lockar så in i... 06/03 Och de vet ju självklart du..Sluta dömma spel och vara en jävla surgubbe HELVETE vad arg jag blir 05/03 Synd bara att de totalt dödade den möjligheten i Revelations. Med en annan voice actor som Altair dessutom. -.- Kändes väldigt, väldigt B. 05/03 Jag tyckte att ettan hade en bra mood. Man var med i ett hemligt brödraskap, insåg man när man smög in på taket till sina lokaler. Det var lite fränt. Tvåan hade inte samma seriösa känsla och storyn flippade ur totalt på slutet av spelet, däremot var... 05/03 Man måste delvis ha ett historiskt intresse, men sen väver de in drama och intriger, fokuserar väldigt mycket på en trovärdig miljö. Och ja självklart har de förbättrat serien, de väljer att lyssna på spelarens åsikter. 04/03 Väldigt taggad på detta spel, pirater och assassins :D epic 04/03 Det är väl det som förstör så oerhört mycket. Ubisoft försöker med historiska teman, men ändå kommer nåt sci-fi bullshit som inte passar in. 04/03 Jag är nog den enda som tycker AC1 är bäst. Lite enformigt måhända, men fyfan va mysigt att rida omkring i Acre på 1100-talet. Dessutom ingen av huvudrollerna är så cool och snyggt klädd som Altaïr heller! :) Har spelat och gillar AC2 faktiskt, men komm... 04/03 Vad vet du om vad som kommer finnas i spelet? AC3 hade otroliga många förändringar och att de går ut om detta betyder bara att de kommer forsätta göra varje spel så unikt som möjligt (på ett bra sätt). 04/03 Jag bryr mig inte ett endaste smack att det är väldigt likt AC:3 eller att det släpps ett nytt varje år. Detta ser riktigt riktigt häftigt ut och jag ser verkligen fram emot det! 04/03
Skicka en rättelse