Hur hamnade en enorm råtta på månen? Duck Tales Remastered ger svar på frågan – och fler därtill.

#Capcom och utvecklaren #Wayforward nöjer sig inte med att bara snygga till #Duck Tales utan kommer också att ändra banornas design och – den kanske största förändringen av alla – lyfta storyn till nya höjder.

I mellansekvenserna får vi bland annat veta varför Knatte, Fnatte och Tjatte blivit bortrövade och de som inte är bekanta med den kultförklarade tecknade serien kommer få en större förståelse, dessutom fick Wayforward själva svar på en del frågor.

– Wayforward ville verkligen ge dig känslan av spela tv-serien, berättar #Capcom-producenten Rey Jimenez för Siliconera som också lovar att vi får veta till exempel vad en gigantisk råtta gör på månen och varför du ens beger dig ut i rymden.

– I NES-versionen går du in i UFO:t för att hitta fjärrkontrollen som öppnar platsen där bossen finns. Du vet inte varför, spelet förklarar det inte. I vår version, innan du ens kommer till UFO:t, får du se Fenton, som är Gizmokvack, bli kidnappad av UFO:t. Du beger dig dit för att rädda honom och hitta alla delarna till hans dräkt.

Berättelsen var sällan central i NES-spel men i Duck Tales-remaken blir den just det. I sommar släpps spelet till Playstation 3, Xbox 360 och Wii U. Kanske kommer det också till pc.

[video=13818]

Skicka en rättelse