Tidigare uttalanden från #Crytek om en konsolversion av deras sanslöst hypade förstapersonspangare #Crysis har mest handlat om det inte skulle vara möjligt. Detta trots att envisa rykten har gjort gällande att de planerar att porta det till konsoler. I en färsk intervju med PC Gamer säger dock företagets VD Cevat Yerli nu att det inte är en omöjlighet, men att de vill koncentrera sig på en plattform i taget.

Crysis could be on the 360 or PS3. It requires optimisation, that's what we've always communicated. What you would not do is make Crysis on PS3, 360 and PC for a single shipping date, because we would lose the quality focus. So I say, 'First PC version, then we'll see what happens'.

Knappast ett tillkännagivande av konsolversion, men lite mer ved till brasan är det i alla fall.

DirextX är ett API. Effekterna går lika bra att skapa på en konsol. 01/08 -_- det är inte korten som drar nytta utav spelen utan plattformen som gör att korten kan prestera bättre i spelen. DOH! 31/07 Du har nog inte hängt med riktigt ponken. Crysis var utvecklad i hela 2 år till endast dx9. Det är så att om du hängt me på Crysis fronten är Crysis absoult ingen portning rakt av via dx9 till dx10 som du säger men det är verkligen inget dx10 spel från... 31/07 Cervat har själv erkänt att han har saker emot konsoller och att spelet därmed inte skulle komma till konsollerna eftersom det skulle vara omöjligt att skapa det som dem ville då. Han kanske köpte sig en wii och blev kär i konsoller ^^... 31/07 optimera kan mycket väl vara ett sätt att uttrycka sig fint att de bantar ned spelet lit. sedan att 360/ps3 inte har DX10 gör att vissa effekter kan vara för krävande för konsollerna som annars kulle kunna gå att köra i bra fps i dx10 läge, med andra... 31/07 Tvärtom, Crysis är ett av de första spelen som har baserats på DX10 från början, de andra spelen (Lost Planet, Call of Juarez etc) har blivit portade till DX10 från DX9. "Crysis will be one of the first few games to ship with native support for the Dire... 31/07 när släpps det till pc då? gamespot säger 14 november :( 11 september som det står här låter mycket bättre! 31/07 Hoppas hoppas det släpps till PS3 :) p.s. adda n0llk0ll på ps3 om ni vill. 31/07 Vad är ett fullfjädrat DX10-spel? Det är ju inte direkt så att DX10 erbjuder features som kommer att revolutionera sättet vi designar spel på. Det handlar bara om snyggare grafik. Och grafik är såpass skalbart att det bör vara fullt möjligt att ett spel... 31/07 Dx10 är inte problemet , bara så du vet är crysis ett dx9 spel med support för dx10 och inte ett fullfjädrat dx10 spel. 31/07
Skicka en rättelse