Tidigare har de gett licenspengar till vapenutvecklare för att få använda dessa i spelen, men nu är det slut på detta.

Du kanske kommer ihåg debaclet med #Medal of Honor: Warfighter och hur de i samband med detta gjorde reklam för riktiga vapen, som man inte använder för att vara snäll mot andra människor. Detta ledde naturligtvis till en massiv folkstorm då det är skillnad på att porträttera dem i en fiktiv värld och faktiskt se till att de kommer ut i den verkliga. Kampanjen drogs tillabaka och nu tar de ett ytterligare steg ifrån vapenindustrin.

Det hela handlar om att de inte tänker fortsätta betala licenspengar för att få använda vissa vapenmärken som exempelvis Colt. Istället tänker de använda dem utan att betala för sig och göra detta under Fair Use. Ungefär som vi på FZ gör med bilder och filmer från spel.

– Vi berättar en historia och har en ståndpunkt. En bok betalar inte för att skriva ordet Colt, till exempel, och med detta får vi se hur det här kommer sluta. #Electronic Arts är redan i rättslig strid med helikoptertillverkaren Bell som anser att företagets användande av deras helikopter i #Battlefield-spelen är bortom just Fair Use.

På den nivån så är det barnsligt, det nullifierar i princip iden med att ens ha ett försvar om tanken är att varenda privatperson ska ha lika mycket access till vapen som polis,militär or what have you. Vi har kommit längre i utvecklingen, att ett nazis... 10/05 Misstänkte att det var det han menade. Iom att han inte svarat själv så verkar det lite som att han inte läser här längre, så det här kanske är lite onödigt att skriva men... Securion: Bilar är, tro det eller ej, inte till för att döda folk med. Häpnads... 10/05 Det är varken en barnslig nivå eller paranoia. Om ett land blir ockuperat så är det upp till befolkningen att ta hand om sig självt, detta är ju uppenbart. För 70 år sedan var det världskrig i vår bakgård, vad är det som får dig att tro att krig inte... 10/05 Varför har du ett behov av att försvara dig mot militärmakten? Vi har försvaret av en anledning att skydda sverige som nation, vi behöver inte skydda oss mot försvaret. Det är bara ren paranoia i så fall kan vi lika gärna utrusta varenda privatperson... 09/05 Jag undrar vilka alla de där som försvarade sig försvarade sig mot? Sköt de obeväpnade i "självförsvar"? My ass att de gjorde. Eller så gjorde dom det och då har vi ett helt annat sjukt problem i händerna. De kan rita bilder och snacka terrorbalans hur... 09/05 Varför skulle vi behöve försvara oss mot soldater? Är det inte det vi har försvaret till för, och jag tror nog inte soldater skulle massakera massa civila. 09/05 Det jag argumenterade var hur tryggt du anser att samhället är. Befolkningen måste väl ändå ha rätt till att kunna försvara sig om samhällssystemet brakar, och från vad du sa tidigare så uppfattades det som att du tror att det inte kan det. Hur ska man... 09/05 Nu gör EA egna "3d" vapen :) 09/05 Jag känner en som känner en, ja det låter väl som ett typiska hittepå-argumentet kan jag hålla med om, och inte behöver du tro mig men påstå inte att vapen är "lätt" att få tag i när du har absolut noll belägg för det. Skulle gärna vilja ha lite mer off... 09/05 Svar nej, jag är inte för att avveckla försvaret. Det är väl ändå en skaplig skillnad på att ha ett beväpnat försvar och att ha en beväpnad allmänhet för fanken. Jag gjorde lumpen och vi var en av de sista batchar innan värnplikten lades ner (2009 gjord... 09/05
Skicka en rättelse